Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här visste du inte om Mello-veteranen Sonja Aldén

- 01/02/2020, 18:36 -

Sonja Aldén är veteran i Melodifestivalsammanhang och många har hört hennes låt "För att du finns". Men visste du att hon skrivit låtar till flera artister, och en väldigt oväntad sådan?

Melodifestivalen 2020 blir fjärde året som Sonja Aldén deltar som artist i tävligen. Första gången hon gjorde det var 2007 och deltog då med bidraget "För att du finns" som blivit en mycket populär sång att använda på bröllop eller dop. Bidraget slutade på sjätte plats i finalen. 

I år heter bidraget "Sluta aldrig gå" och hon tävlar i den första deltävligen som hålls i Linköping den 1 februari.

Sonja Aldén
Sonja Aldén. Bildkälla: Jessica Gow/TT

Skrev låt åt The Poodles

Innan 2007 har Sonja figurerat i Melodifestivalen, men som låtskrivare åt bland annat Shirley Clamp. Lite oväntat är att det är Sonja Aldén som är låtskrivare till rockgruppen The Poodles bidrag "Night of Passion" från 2006. 

The Poodles 2006.
The Poodles 2006. Bildkälla: LEIF R JANSSON / SCANPIX/TT

"Missfallet fick mig att växa som människa"

Sonja Aldén är 42 år gammal och 180 centimeter lång. Hon är gift med Jörgen Aldén sedan 2014 och har två barn. Sonen Teddy föddes 2011 och dotter Ninni föddes 2016. 

Hon har tidigare berättat om ett missfall i vecka 10 som hon gick igenom innan dottern föddes. 

– Hur konstigt det än kan låta fick missfallet mig att växa som människa. Jag fick en form av svärta som jag inte hade haft förut, och på något märkligt sätt gav det mig en styrka och ett lugn, sa Sonja då till tidningen Allas.