Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är allt du vill veta om Paul Rey i Melodifestivalen

- 08/02/2020, 17:16 -

Paul Rey uppträder med bidraget "Talking in my sleep" i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg. Vi har listat allting du vill veta om artisten Paul Rey.

Artisten Paul Rey föddes 23 maj 1992 i Lund. Han deltar i Melodifestivalen med bidraget "Talking in my sleep" i programmets andra deltävling i Göteborg som går av stapeln åttonde februari. 

Paul Rey. Bildkälla: Jessica Gow/TT

Nyheter24 har listat allting du behöver veta om artisten Paul Rey. 

Chilenskt och franskt ursprung  

Reys mamma flydde från Chiles diktatur till Paris under 1973.

Efter att sedan gått en utbytestermin på Lunds Universitet träffade hon Reys pappa, som var utbytesstudent från Finland.

Därefter bosatte sig paret i Lund, där Paul sedan växte upp. 

Musikkarriär 

Karriären som artist började 2015 när Rey fick kontrakt av det amerikanska skivbolaget "Epic Records". Och samma år släppte han debutsingeln "Good as hell". 

Det blev ett riktigt bra debutår för Paul Rey, artisten fick både agera förband till Fifth Harmony och fick självaste legendaren Quincy Jones som mentor.

Samarbete med Snoop Dogg

Snoop Dogg. Bildkälla: Richard Shotwell/AP

Paul Rey har samarbetat med flertalet stora artister. Under 2017 släppte han låten ”California Dreaming” tillsammans med bland annat Snoop Dogg.

Paul Rey tävlar om en plats till finalen i Andra chansen nu på lördag. Där möter han Malou Prytz i en duell klockan 20.00 i SVT 1 och SVT Play.


Läs även:
Här är alla artister i Melodifestivalen 2020