Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Då: Mobbad av lärare – Nu: Världsstjärna

- 12/02/2014, 21:46 -
E-sportstjärnan Søren "Bjergsen" Bjerg.

E-sportstjärnan Søren "Bjergsen" Bjerg.

Faksimil YouTube

Datorspelet blev 18-åringens räddning.

18-årige Søren "Bjergsen" Bjerg är en stor stjärna inom e-sport. Med ett proffskontrakt i handen har han lyckats ta revansch. Revansch på de som mobbat honom under flera års tid. 

Det är i ett långt och personligt inlägg på Facebook som Bjerg berättar om hur han blivit mobbad i skolan, och hur spelet League of Legends blev hans tillflykt. 

Slutade gå till skolan

På grund av ångest och depression till följd av att både elever och lärare deltagit i mobbningen som riktats mot stjärnans fysik slutade Bjerg till slut att gå i skolan. 

"Ända sedan fyran, femman har jag varit mobbad mycket. Det är svårt att vara den lilla smala ungen i skolan. Du kan inte slå tillbaka, och du kan inte vinna. Jag mobbades mest av mina manliga klasskamrater och av min lärare, så jag kände aldrig att det skulle sluta", skriver han bland annat i det öppna inlägget.

Spelet hjälpte honom utvecklas som person

När han sedan blev ledande i spelet League of Legends kom kändisskapet. Men det var mer än vad Bjerg klarade av.

"...helt plötsligt hade jag den här hajpen omkring mig, men allt jag ville var att stanna under radarn. Jag ville inte ha kändisskapet, jag ville inte bli intervjuad. Jag ville inte att folk hemma skulle veta vad jag höll på med för jag trodde att e-sport var något man ogillade", skriver han vidare.  

Bjerg menar att spelet LoL, som det förkortas, hjälpt honom utvecklas som person. Han är nu är den nordamerikanska LCS-ligans överlägset största stjärna, skriver Fragbite, och Bjerk tycks lyckligtvis kunnat lämna den hemska tiden bakom sig.

– Jag har aldrig varit så lycklig som jag är just nu, jag vill tacka alla som jag träffat och som varit i mitt liv de senaste åren, skriver stjärnan vidare rapporterar Fragbite. 

Se mer av Bjerg här: