Anis Don Demina är en av Sveriges mest välkända Youtubers
Anis Don Demina är en av Sveriges mest välkända Youtubers - Foto: Stella Pictures/Pontus Lundahl/Naina Helén Jåma/TTTT

Anis Don Demina jagades för monsterskuld – flydde landet

Nu lever Anis Don Demina ett liv i lyx, men så har det inte alltid sett ut. I veckans "Renées Brygga" berättar han om en svår tid i livet som kantades av stora skulder.


Influensern, komikern och programledaren Anis Don Demina är namnet på i stort sett allas läppar just nu. I "Secret song", i reaktionsvideos på Youtube, i "Bäst i test"-premiären på fredag – ja, det går nästan inte att ge sig ut i etern utan att stöta på hans smittande skratt.

Det delar han med sig av i veckans "Renées brygga", som gästas av honom själv, tv-kocken Tina Nordström och After Dark-sångaren Christer Lindarw

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Anis Don Demina: "Har jag mycket deg, då löser sig allt"

I en del av avsnittet sätter sig Renée Nyberg och Anis Don Demina lite avsides och kommer in på samtalsämnet pengar, som länge var en drivkraft för honom.

– Har jag mycket deg, då löser sig allt. Har jag en bostadsrätt, då är jag safe, då är jag lugn. Eller har jag en klocka, eller vad fan det nu är, berättar Anis Don Demina om sin tidigare inställning till pengar i Renées Brygga.

Foto: TV4
Foto: TV4

Hade 300 000 i skulder

Men det har inte alltid varit guld och gröna skogar för Anis Don Demina. Det fanns en tid när hans liv präglades av skulder, och Kronofogden var honom hack i häl.

– Jag hade 300 000 i skulder. Jag hade inget konsekvenstänk. Ville jag ha en ny telefon, då tog jag den på abonnemang för då behövde jag inte betala nåt. Sen hade jag 18 abonnemang helt plötsligt. 

Därför flyttade Anis Don Demina till Dubai

Anis Don Demina struntade i alla fakturor som dök upp – men så en dag, efter fem år av samma slags vanor, började han fundera på en lösning på problemen.

– Hur får jag ihop 300 000 kronor snabbt, utan att bryta mot lagen? Så då kollade jag upp lite alternativ, och så insåg jag att du betalar ingen skatt i Dubai. Så jag ba "jag drar dit", och fyra dagar senare stod jag på Arlanda. 

Foto: Youtube/anisdondemina

Det var med vloggar från Dubai som Anis Don Demina började bygga upp den följarskara som fortfarande följer hans liv via sociala medier. Snacka om livsförändring!

Renées Brygga sänds den 1 mars på TV4, och kan streamas på TV4 Play.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!