Onsdag 17 Aug
Stockholm

Mästerkocken Adam Thulin avslöjar: "Henne vill jag bjuda på middag"

Adam Thulin
Nyheter24 tog ett snack med årets stjärnskott Adam Thulin. Foto: TT/Nyhetsbyrån/TV4

Adam Thulin, 21, har kommit att bli en stor tittarfavorit i årets säsong av Sveriges mästerkock. Nyheter24 tog ett snack med den talangfulle Adam för att prata tävling, självförtroende, carbonara och vem han skulle vilja bjuda på middag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Adam Thulin, 21, golvade juryn när han stegade in i Mästerkocksköket under sin audition som slutade med att Tom Sjöstedt sa att han rätt var bland det godaste han ätit. Sedan dess har vägen gått spikrakt uppåt för Adam som fortsatt att imponera på juryn med sina båda goda och vackra rätter. 

Adam har gjort succé i årets upplaga av Sveriges mästerkock. Bildkälla: TV4

Adam jobbar vanligtvis med att göra mackor på ett café, men under programmets gång har jobberbjudandena börjat hagla. Någonting som minst sagt boostat självförtroendet. 

Vad har din familj tyckt om din medverkan? Har de vetat om hur bra du egentligen är på att laga mat?

– De har förstått att jag kan laga mat och är ganska bred i matlagning. Alltid när vi gått ut och ätit så har de sagt "detta var gott men det du lagar är godare". Så det skulle ju inte spelat någon roll om det man lagade var äckligt – de hade ändå sagt att man var duktig och att det var supergott. 

– Jag själv visste faktiskt inte hur bra jag var innan jag var med och tävlade. 

Men nu får du dela med dig lite till oss. Vad är det vanligaste felet folk gör när de lagar mat?

– De använder för lite salt och för lite syra. Det är två enkla saker som kan lyfta en rätt. 

Vilken rätt lagar du oftast? En vardag då du inte vet vad du ska äta. 

– Hmm, det går lite i perioder. Men pasta med tomatsås. Jag gör med bra krossade tomater, vitlök, chili, mycket olivolja, en skvätt vin. Så kan man köra i basilika eller oregano. Den är väldigt enkel. Och låt den inte koka för länge. 

Vilken pasta använder du?

– Den jag har hemma. Jag gillar spagetti. 

Tävling i Sveriges mästerkock. Bildkälla: TV4

Du får bjuda två svenska kändisar på middag. En man och en kvinna. Olika omgångar – vilka?

– Mannen, Lars Lerin. Och kvinnan Izabella Scorupco. Jag tror att vi skulle kunna ha väldigt intressanta samtal. 

Adams nästa middagsgäster. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Jag bjuder dig på middag. Gud så trevligt vi ska ha. MEN jag serverar detta till dig och det är en rätt du absolut inte kan äta eller får ner. Vad är det för rätt?

– Jag äter det mesta och gillar i princip allt – men jag åt surströmming en gång och fick lämna middagen för att jag inte klarade av det. 

Är du kvar på ditt gamla jobb?

– Jag har fått lite olika jobberbjudanden. Så jag är på gång med nytt nu. 

En av Adams fantastiska rätter. Bildkälla: TV4

Men okej Adam.....helt ärligt nu. Grädde i carbonara eller inte?

– Jag tycker att det är fjantigt med regler i mat. Vill man ha grädde i carbonara så ska man ha det. 

Hur gör du din?

– Det beror lite på. Ska jag göra "en riktig" så gör jag utan. Men annars kör jag i lite grädde för det är också gott. Det var länge sen jag gjorde carbonara nu. 

Har du ketchup på din spagetti och köttfärssås?

– Självklart!

En underskattad rätt folk borde få upp ögonen för mer?

– Isterband går att använda till smaksättare på så många olika sätt till exempel smula den sedan steka på den hårt och toppa sallader, pastarätter, gratänger eller ha i soppor och grytor.

Överskattad?

– Oxfilé för den innehåller oftast väldigt lite fett och smakar inte jätte mycket utifrån priset.

Och slutligen – hur förändrade denna tävlingen dig?

– Jag förändrades både matlagningsmässigt och personlighetsmässigt. Jag blev tryggare i min matlagning vilket återspeglades på min personlighet – jag har börjat tro mer på mig själv. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.