Sveriges mästerkock
Sveriges mästerkock har blivit en riktig succé. - Foto: TV4

Följarna rasar på Sveriges mästerkock-produktionen efter Instagramvideon

Det var i Sveriges Mästerkock som tittarna fick följa med amatörkockarna till Maldiverna där de skulle fortsätta sina tävlingar. Men tittarna var inte helt nöjda...


Det var under förra veckan som gänget i Sveriges mästerkock överraskades med att få åka till Maldiverna. Där skulle fokus ligga på det maldiviska köket vilket för många av deltagarna innehöll en rad nya smaker. 

Först att åka ut blev Ida Ödmark efter att med näbbar och klor försökt att kämpa sig kvar under en smaktävling.

Ida åkte ut på ett smaktest. Bildkälla: TV4

Trots att avskedet blev sorgligt så fortsatte resan med glada miner och på deltagarnas privata Instagrams har det visats upp både intima bikinibilder och färder på lyxiga båtar.

Järngänget. Bildkälla: Instagram

Men trots att gängets resa ser ut att ha fallit dem alla i smaken – så var det tittare som var mindre nöjda. Det gav sig bland annat till känna på programmets Instagramsida. I synnerhet på sidans senaste video. 


Missnöjet handlade till stor del om att tittarna ur miljösynpunkt ansåg det som onödigt att produktionen flög hela gänget till Maldiverna. 

"Hur kan ni miljömässigt försvara att frakta iväg deltagarna så sjukt långt bort? Anstötligt"

"Håller med! Helt onödigt att åka till Maldiverna!"

"Märkligt val att flyga en massa folk till Maldiverna i en tid när alla vet vilken klimatpåverkan flyg har. Känns både ignorant och omodernt."

Ännu har det inte dykt upp något svar bland Instagramkommentarerna. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!