Tisdag 16 Aug
Stockholm

Tittarna tror att Helena kommer vinna Sveriges Mästerkock – efter TV4:s miss

Helena Ekman, 47, är en av fyra deltagare som fortfarande är kvar i Sveriges Mästerkock
Helena Ekman, 47, är en av fyra deltagare som fortfarande är kvar i Sveriges Mästerkock. Foto: TV4

"Ni förstör ju tävlingen! Så trist med upplägget", skriver en upprörd tittare av Sveriges Mästerkock. Vad är det som väcker så starka känslor?"

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En rafflande säsong av "Sveriges Mästerkock" börjar lida mot sitt slut och i skrivande stund är fyra lyckliga deltagare kvar och tävlar om den ärofyllda vinsten.

Vinnaren belönas med en vinstsumma på 250 000 kronor och ett bokkontrakt – men den här säsongen fick de kvarvarande deltagarna en generös present redan innan finalen. Ja, när det var dags för sex tävlande att bli fem fick de nämligen utföra en tävlingsvecka på lyxresemålet Maldiverna. 

I avsnittet får man se hur de skäms bort med god mat, lyxigt boende och nervkittlande tävlingar.

Men det var inte allt som Sveriges Mästerkock-deltagarna roade sig med under resan. Nu har det börjat dyka upp en hel del intima bilder på deltagarnas privata Instagramkonton.

Foto: TV4

Sveriges Mästerkock-Helena: "Mardrömmar av mina ögon"

Under säsongens gång har den 47-åriga vd:n Helena Ekman från Stockholm blivit en av de mest färgstarka karaktärerna. Efter programmet har hon blivit allt mer aktiv på sociala medier, inte minst Instagram och TikTok. 

Men lyckönskningar och lovord varvas med en hel del otrevliga kommentarer om Helenas utseende i kommentarsfälten. Till slut fick hon nog och bemötte hatet i en ny video.

"Hej allihopa som uppenbarligen får mardrömmar av mina ögon. Alltså på riktigt, det pågår ett krig, DET kan man få mardrömmar av", säger Sveriges Mästerkock-Helena i videon och fortsätter:

"Jag tycker ni ska vara stolta över hur ni ser ut, för jag är stolt över hur jag ser ut. Mästerkocken, det är en tävling om mat, inte utseende. Over and out."

TV4:s miss – inför premiären av Sveriges Mästerkock

Som en av fyra tävlande kvar i Sveriges Mästerkock råder det inga tvivel om att Helena är en god matlagare. 

Men en miss som TV4 gjorde redan för flera månader sedan fick tittarna att ana att hon skulle gå långt i tävlingen – och kanske till och med vinna. Redan då uttryckte tittarna stort missnöje över att kanalen i sådant fall lämnade hintar så tidigt in i programmet. 

Vad det hela handlar om? Att Sveriges Mästerkock-Helena fick medverka i Nyhetsmorgon redan i samband med säsongspremiären i januari. 

De upprörda tittarna: "Har hon vunnit eller?"

Såhär lyder några av de upprörda kommentarerna på Nyhetsmorgons Instagram:

"Nu vet vi ju redan att denna Helena kommer att få fortsätta tävla/eller är med i tävlingen. Ni förstör ju tävlingen/programmet! Så trist med upplägget .... Kommer alla som är med programmet att komma till er? Fattar inte."

"Instämmer i kritiken mot att en deltagare från Sveriges mästerkock lagar mat på Nyhetsmorgon innan ens att tävlingen är avgjord. Tyvärr blir min undring, känner hon någon på TV4?

"Såå dåligt av er att ha med henne?? Kommer hon vinna? Är detta en skräll utan like"

"Varför är hon med i Nyhetsmorgon? Programmet har ju precis börjat, har hon vunnit eller kommer alla vara med på TV4? Dåligt om det nu är så. Behöver man inte titta mer på programmet"

"Jag undrar också varför hon var i morgonprogrammet, är hon släkt med någon på TV4? Inte alls spännande. Det är många som undrar och varför svarar inte TV4 på detta?"

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.