Robinson mat
Den brännande hungern blir tillslut en vardag för Robinson-deltagarna. - Foto: TV4

Avslöjandet om maten i Robinson: "Produktionen fixar..."

Robinson 2022 är i full gång och redan efter några dagar på ön så är den brännande hungern påtaglig för deltagarna.


Att medverka i Robinson är sannerligen ingen dans på rosor. Sandloppor, växlande väder, fukt, sandloppor och dålig sömn är någonting som tillhör vardagen. Och utöver att tävla mot varandra tävlar deltagarna dagligen mot den värsta fienden av dem alla – hungern. 

Produktionen har berättat att många deltagare innan äventyret varit mentalt inställda på att det kommer att vara lite mat – men inte hur lite. 

Tidigare deltagare har vittnat om att det ofta är flera personer som varje år överväger att åka hem då hungern blir nästintill outhärdlig. 

– Första 12 dagarna delade vi en kokosnöt om dagen på tio personer, berättade Julia Franzén i "Bathinas skilda möten" med Bathina Philipson

Julia Franzén i Robinson 2020. Bildkälla: TV4

Även Clara Henry berättade i Sofia Dahléns Youtubekanal "Paradrätten" om svåra matförhållanden på ön. 

– Tänk dig ett halvt kokosnöt-skal som är halvfull med några bitar frukt och kanske en liten bit krabba. Alltså du äter nästintill ingenting. När du väl smakar någonting annat som man vunnit via en tävling eller liknande så smakar det som ingenting annat som du tidigare ätit, berättade hon. 

Julia Franzén: "Produktionen väljer hur vi ska svälta"

Titt som tätt väljer Julia Franzén att hålla frågestunder på sin Instagram angående sin medverkan i Robinson 2020. Hon valde då att avslöja att produktionen minsann har ett finger med i spelet när de kommer till matutbudet – men det handlar sannerligen inte om att de får mycket till hjälp. 

Julia Franzén höll en frågestund. Bildkälla: Juliafranzen/Instagram

En följare frågade huruvida deltagarna får mer mat än vad tittarna får se. 

"Nej, tvärtom. Robinson spelas in året runt på dessa öar, detta innebär att det ibland inte hinner växa dit ny mat. Därför måste produktionen många gånger plantera ut ny mat. Hittar vi en kasava så är det för att produktionen planterat ut mat", inleder Julia. 

"När produktionen får bestämma hur mycket vi får äta väljer de såklart att ge oss minimalt. Ju hungrigare – desto bättre tv. Hade det varit en obebodd ö hade det funnits mer mat. Nu bestämde produktionen hur mycket vi skulle svälta", avslutar Julia. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!