Årets deltagare i Gift vid första ögonkastet
Årets deltagare i Gift vid första ögonkastet - Foto: Janne Danielsson/SVT

Här är alla deltagare i Gift vid första ögonkastet 2022

Gift vid första ögonkastet är tillbaka med en åttonde säsong av förväntansfulla deltagare som söker efter kärlek. Fler par, ny expert och efterföljande programserie. Här är allt vi vet inför den nya säsongen.


"Gift vid första ögonkastet" är programmet där kärlek är det stora målet. Utan att ha träffat eller sett varandra, möts par för första gången vid altaret för att säga ja och ingå i äktenskap. 

Paren är ihop-matchade av experter med olika kunskapsområden som tillsammans hjälper dem på deras resa till ett hållbart förhållande. I år är det psykoterapeuten Maria Farm som ansluter sig till två experter vi sett i tidigare säsonger, sexologen Karl Norwald och psykologen Fredric Bohm.

I fyra veckor får vi följa deltagarna som tillsammans försöker pussla ihop deras vardag och samtidigt lära känna varandra i hopp om att kärlek kan uppstå. Efter de fyra veckorna ska de bestämma sig. Vill de fortsätta som gifta, eller väljer de att gå skilda vägar?

Här är årets deltagare i Gift vid första ögonkastet 2022

Vilka personer är det egentligen vi kommer få följa i årets säsong av Gift vid första ögonkastet? Här är allt vi vet om dem, enligt ett pressmeddelande från SVT:

Jonas L, 32 år, HR, Stockholm, vill få experthjälp för att bygga familj.
”Jag är singel för att jag inte haft modet och självinsikten kring vad som krävs”

Märtha, 33 år, civilekonom, Stockholm, längtar efter ett okonventionellt liv med en man att älska.
”Jag har nog varit dålig på att sätta ord på mina känslor.”

Martin, 35 år, försäljningschef, Stockholm, är efter några vilda festår nu redo för att satsa på ett äktenskap.
”Jag har upptäckt att det inte är lika lätt som jag kanske trott”

Bodil, 41 år, hundinstruktör, Hölö, är trött på tillfälliga förhållanden.
”Jag har säkert inte alltid varit den perfekta flickvännen, det är väl därför jag sitter här idag”

Jonas S, 30 år, avdelningschef, Örebro, söker trygghet och tillit i en kärleksrelation.
”De jag träffat har det varit lite struligare tillvaro med, svek såsom otrohet och så vidare”

Axel, 28 år, servertekniker, Stockholm, vill resa och upptäcka världen med sin tilltänkta.
”Jag känner ju mig ofta ensam”

Hans, 45 år, personlig tränare, Stockholm, hoppas hitta den rätta.
”Jag är rädd att bli sårad för att det gör ont, det är jobbigt att bli sårad”

Louise, 31 år, kommunikationsansvarig, Bromma, har som mål att gifta sig med en snäll och omtänksam make.
”Jag tänker mycket på de saker jag inte hunnit få uppleva, skaffa familj, träffa min stora kärlek och att gifta mig. Det känns som om jag levt ett halvt liv”

Det här är nytt för Gift vid fösta ögonkastet 2022

Säsong åtta av Gift vid första ögonkastet kommer att bjuda på vissa ändringar. En av dem är det nytillkomna programmet "Kärleksrådet" som följer efter originalprogrammet. I programserien kommer vi att få följa journalisten Helle Schunnesson där hon samtalar om hållbara relationer med experterna.

En annan ändring är att antalet par vi får följa har utökats. Paren som tidigare varit tre, har blivit fyra. Ytterligare en spännande kärleksresa att följa alltså. 

Hur gick det för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021?

I slutet på säsong sju av Gift vid första ögonkastet tog två par av tre beslutet att fortsätta vara gifta. Både Lars och Elinor samt Anton och Sofia fortsatte sin romans utanför programmet. Det tredje paret, Johan och Sofia, valde istället att avsluta relationen efter de fyra veckorna.

För Lars och Elinor blev förhållandet inte långvarigt och de gick skilja vägar efter att programridån släckts. För Anton och Sofia, även kallat taco-paret, blev däremot kärlekslyckan längre. De lever fortfarande tillsammans, och väntar dessutom tillökning till familjen. 

Foto: Instagram/regnbagsreggad

Då har Gift vid första ögonkastet 2022 premiär

När får vi följa de förväntansfulla singlarnas jakt på kärleken? Vi behöver faktiskt inte vänta länge. Årets säsong av Gift vid första ögonkastet har nämligen premiär måndagen den 11 april 2022. Avsnittet släpps på SVT play kl 02.00 och visas i SVT1 klockan 20.00. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

1 timme sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

1 timme sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

3 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...