Robinson 2022 har drabbats av ett stort coronautbrott bland deltagarna
Robinson 2022 har drabbats av ett stort coronautbrott bland deltagarna - Foto: TV4

Följarna rasar på Robinsonproduktionen – efter coronakaoset: "Äckligt gjort"

Corona härjar i Robinson, och i Lag Syd har i stort sett alla lagmedlemmar insjuknat – och tvingats lämna tävlingen. Men utbrottet hade kunnat undvikas om produktionen handlat annorlunda, enligt upprörda tittare.


En spännande säsong av Robinson är igång med full styrka, men i söndagens avsnitt tog äventyret en tvär vändning för några av deltagarna. 

Allt började med att Isabella Resmark, Christina Nordback och Per Grape testade positivt för covid-19. De fick därför avbryta sin Robinson-medverkan, och resterande lagmedlemmar sattes i karantän.

Foto: TV4

I måndagens avsnitt lämnade även Sandra Cucarano och Jabril Smith Robinson, smittade av covid-19.

Robinson-Hanna om covidutbrottet: "Inte så förvånande"

Kvar i Lag Syd är bara Hanna Bergwall och Filip Johansson, och hur tävlingen kommer se ut nu framöver återstår att se. 

Men en sak är säker – tittarna är inte nöjda med utgången i tävlingen. Många har fått se sina favoriter lämna tävlingen, och man förundras över att deltagarnas isolering brustit så till den grad att infektionen tog sig in i produktionen. 

Foto: Instagram/hannabergwall

På sin Instagram berättar den kvarvarande deltagaren Hanna Bergwall om just det, och enligt henne är covid-utbrottet "inte så förvånande":

"Vi hade inte hunnit vaccinera oss eftersom vid tiden för inspelning erbjöds inte vaccinet till alla. Vid inspelningen av Robinson 2021 satte man alla i individuell karantän innan man kom in i Robinson. Men för någon anledning gjorde man inte det vid inspelningen 2022", skriver hon på Instagram och fortsätter:

"Tvärtom reste vi över hela jorden. Med mellanlandning. Träffade massor med folk, både ur produktionen och annan personal, och sen rakt ut på Robinson ön. Med tanke på hur hög smittspridning var är det inte konstigt att vi blev smittade."

Foto: TV4

De upprörda tittarna: "Helt sinnessjukt"

Och många tittare delar åsikt om vad som hade behövt göras annorlunda för att undvika smittspridningen – spela in i Sverige. Här är några av kommentarerna på Robinsons officiella Instagramkonto:

"Årets Robinson är pannkaka… Borde ha varit i Sverige igen istället för att fara utomlands direkt…"

"Skäms på er TV4 och produktionen som inte tar deltagarnas sjukdom på allvar! Att deltagarna fick tjata till sig sjukhusvård i ett främmande land med flera infektioner i kroppen samt att inte få hjälp med privat sjukvård väl hemma i Sverige efter komplikationer är helt sinnessjukt. Ni har ju pengar att slösa. Fyfan så äckligt gjort."

"Hade man låtit produktionen stanna i Sverige hade detta inte hänt"

"Resa över halva världen. Träffa potentiellt tusentals människor på vägen. Som upplagt för corona"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!