Paradise
I höst kommer nya "Paradise". - Foto: NENT Group

Sprillans ny inspelningsplats för Paradise – se det drömmiga huset här

I höst är Paradise tillbaka i ny tappning. En del av de förändringar som formatet nu genomgår är en ny inspelningsplats. Det är fortfarande lika lyxigt, och fortfarande i Mexiko men på en exotisk resort.


Det var i Paradise Hotel 2021 som deltagaren Toby Johnson kastades ut efter grova regelbrott.

Mitt framför kamerorna utsatte Toby deltagarna Jennifer Paatere och Annie Dahlberg för övergrepp som är så pass grova att de kan klassas som våldtäkt. 

Han ska bland annat ha stuckit in fingrarna i Annies underliv efter att hon ska ha sagt att hon inte vill ha sex med honom. Material som produktionen valt att klippa bort. 

Toby var vid ett annat tillfälle ensam med deltagaren Jennifer vars behå han drar ner så att hennes bröst blottas, vilket tittarna får se i avsnittet. När hon sedan berättar för de andra deltagarna vad som hänt bryter hon ihop och börjar att gråta, vilket tittarna också fick se i programmet. 

Produktionen valde att ta med vad som hände inne på hotellet. Bildkälla: Viafree
Från Paradise Hotel 2021. Bildkälla: Viafree

Många riktade stark kritik mot produktionen efter att de valt att plocka in Toby på nytt i programmet. Han var nämligen med i säsongen 2020 och ska redan där ha uttryckt sig kränkande mot kvinnor. 

Övergreppen polisanmäldes och produktionsbolaget Nent beslutade att stoppa den pågående säsongen från att fortsätta sändas. Även tidigare säsonger togs bort. 

Sedan dess har det varit knäpptyst om programmets framtid. 

Så blir nya Paradise Hotel

Men under fredagen kunde Expressen avslöja några av förändringarna som kommer att ske i det nya "Paradise Hotel". 

För det första byter programmet namn till "Paradise". 

Andra förändringar är: 

Alla deltagare ska vara över 20 år

Par behöver ej bildas efter kön

Det ska finnas enkelsängar i rummen 

En ny inspelningsplats i Mexiko

Det är inte längre krav på att vara singel

– Vi har sett över vår castingprocess samt att vi även ska ha ännu hårdare krav på tonaliteten mellan deltagarna, berättade Kristensen på NENT Group i ett pressmeddelande. 

Se nya Paradise-huset 

I höst är Paradise Hotel tillbaka i ny tappning. Och med ett helt nytt namn – Paradise. 

En del av de förändringar som formatet nu genomgår är en ny inspelningsplats. Det är fortfarande lika lyxigt, och fortfarande i Mexiko men på en exotisk resort.

Playa Nix är ett maxat semesterboende på den mexikanska rivieran mellan Puerto Vallarta och Manzanillo. Ser du åt ena hållet möts du av blommande palmer, ser du åt andra hållet är det havet och en varm sandstrand som möter din blick.

Bildkälla: NENT Group

– Som vi tidigare kommunicerat blir det en hel del spännande förändringar för det välkända programmet Paradise som inte bara byter namn utan som vi nu kan berätta också får en ny underbar inspelningsplats, säger Kenneth Kristensen, SVP Non Scripted på NENT Group.

Lyxigt värre. Bildkälla: NENT Group

På området finns det ett enplanshus och två tvåvåningshus, en pool, gym, flera uteplatser och även en kyrka. Och allt är belagt precis intill havsstranden. I det nya huset kommer deltagarna bo parvis i rum med enkelsängar. På området finns det flera stora ytor att samlas på, och även mindre platser i skymundan där deltagarna kan sitta och tala ostört.

– Vi ser jättemycket fram emot att välkomna våra tittare och deltagare till Playa Nix. Vänskap, drama, intriger och kampen om en halv miljon kronor väntar våra deltagare i det nya Paradise-huset, säger Kenneth Kristensen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!