Nu berättar Jimmy Guo om vad hans kommande planer är - efter andraplatsen i Sveriges Mästerkock.
Nu berättar Jimmy Guo om vad hans kommande planer är - efter andraplatsen i Sveriges Mästerkock. - Foto: TV4

Jimmy fick en andra plats i Sveriges Mästerkock – det här gör han idag

Nu är Sveriges Mästerkock över - för den här gången. Andraplatsen kammade Jimmy Guo hem, och i en exklusiv intervju berättar han om sitt liv idag efter programmet.


Årets "Mästerkock-gäng". Bildkälla: Gabriel Liljevall/TV4

Ja, ännu en spännande säsong av "Sveriges Mästerkock" har nu nått sitt slut. Efter en rafflade final står det klart att Adam Thulin, 21 kammar hem vinsten - och därmed vinstsumman på 250 000 kronor och ett bokkontrakt.

Vad Adam kommer att göra för vinstpengarna har han tidigare berättat om, någonting som du kan läsa mer om här.

I finalen ställdes Adam mot konkurrenten och den medtävlande Jimmy Guo, 30, som efter en tuff match alltså tog hem andraplatsen i årets säsong av Sveriges Mästerkock.

Finalisterna i Sveriges Mästerkock - Adam och Jimmy. Bildkälla: TV4

Jimmy halkade på målsnöret - det ska han göra nu

Nyheter24 ringde upp Jimmy Guo för att i en exklusiv intervju få veta mer om hur hans liv ser ut nu, efter medverkan i Sveriges Mästerkock. Vad gör han idag och hur är egentligen läget efter förlusten i finalen?

– Det är jättemycket spännande grejer som händer. Jag är så glad för det här. Det är så mycket roliga saker som händer just nu och jag är väldigt, väldigt glad för allt som händer, absolut.

Vad gör du idag? Jobbar du kvar som copywriter?

– Ja, jag jobbar kvar halvtid där eftersom jag trivs så himla bra med jobbet. Men jag har en bok på gång som liksom är den idén jag pitchade i semifinalen. Det är en dröm som blir verklighet, att få ge ut en egen bok.

Jimmy berättar vidare om boken, som alltså är en helt egen kokbok.

– Den blir av ändå. Så den kommer släppas till förbeställning redan imorgon. Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse genom att ge ut den här kokboken, som har varit en idé jag haft i flera år faktiskt. Så det känns fantastiskt kul. 

Berätta mer om boken.

– Boken kommer heta Mitt kinesiska skafferi - en guide med recept, det är precis det konceptet jag pitchade i semifinalen-avsnittet, där det handlade om att göra en guidebok till alla de här smaksättarna som finns på olika asiatiska livsmedelsbutiker. Jag vet hur svårt det är att navigera och hitta vad det är man ska ha, så den här boken ska alltså ge svar på dem frågorna.  

Jimmy Guo ger nu ut en egen kokbok. Bildkälla: Gabriel Liljevall/TV4

Jimmy om jobbförfrågningarna: "Hur mycket som helst..."

Sveriges Mästerkock-finalisten Jimmy Guo berättar vidare om vad programmet har gett honom och vad han har på gång framöver.

– Jag är väldigt öppen för vad som kommer att hända så småningom. Nu försöker jag ta det lite lugnt och inte tacka ja till allt. Men jag kommer att anordna några matlagningskurser som klubbades till förmån för Ukraina, en välgörenhetsgrej. Så får man känna på det formatet litegrann så kanske det kommer att bli mer matlagningskurser framöver. 

Hur ser planerna ut nu efter programmets slut och din andraplats?

– Det är lite saker jag har på gång som är för tidigt att gå ut med än så länge, men sociala medier är ett stort intresse i sig. Jag ser framför mig att jag kommer vilja fortsätta jobba med någon typ av video/rörligt format eftersom jag tycker väldigt mycket om att prata om mat och laga mat och visa det. Det är verkligen då jag tycker man når igenom och inspirerar. I vilken form - ett eget tv-program, en youtube-kanal eller sociala medier är för tidigt att säga än.

Jimmy berättar även att det inte direkt är någon brist på jobb efter hans medverkan i programmet utan att jobberbjudanden – de fullkomligen forsar in.

– Det har kommit hur många som helst faktiskt. Förfrågningar om att ta över restauranger, gästspel här och var. Jag har varit väldigt restriktiv med att tacka ja till såna saker. Jag vet att tiden kommer vara ganska knapp framöver, och jag får verkligen välja sånt som jag känner ligger i relevant fokus för mig. 

– Om jag ställer mig i ett restaurangkök och jobbar där nu kommer jag inte hinna göra någonting annat. Men jag är väldigt öppen för att göra det i framtiden.

Det blev känslosamt för Jimmy i programmets finalavsnitt. Bildkälla: TV4

Drömmen - att inspirera människor

Jimmy berättar även om vad hans drömmar och mål är med matlagningen.

– Vilken svår fråga. Det som motiverar mig är de små historierna folk berättar. Om att det här har inspirerat dem själva till att laga mer mat, till att återupptäcka den maten dem käkat när de varit utomlands i Kina eller i Asien. Att det här har varit något som inspirerat dem att laga mer mat själva. Bara det är det stora målet - att få fler människor att intressera sig för den matkulturen jag står för. 

– Det är det som motiverar mig. Det handlar inte så mycket om att äga en restaurang, att ha gett ut ett x-antal böcker eller prestera genom att åstadkomma resultat. Men såklart skulle det vara kul att en dag ha en plats dit folk kan komma och äta den maten jag lagar.

Vi önskar Jimmy lycka till i framtiden!

Jimmy tillsammans med deltagaren Anja från Sveriges Mästerkock. Bildkälla: @jimmyguo/Instagram
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

2 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.