Petra Mede i Hjulet
Petra Mede i Hjulet - Foto: Jakob Dahlström/TV4

Nya quizprogrammet Hjulet snurrar igång - leds av Petra Mede

Hjulet 2022 snurrar igång – quizprogrammet där både deltagarna och kändisexperter sätts på prov. Här listar Nyheter24 allt vi vet om programmet.


Nu snurrar programmet "Hjulet" igång, den svenska versionen av det brittiska underhållningsprogrammet "The Wheel". Under åtta avsnitt kommer vi att följa slumpmässigt utvalda deltagare – och deras chans till vinsten på 500 000 kronor. Ju fler frågor de svarar rätt på, desto närmre vinstsumman kommer de. 

Varje avsnitt gästas av kändisar som kommer att agera experter utifrån olika expertområden, allt för att hjälpa deltagarna. Men det gäller för dem att vara på tårna. Samtidigt som de sitter i expertpositionen, kommer programledaren att sätta press på dem.

– Detta är en quiz där man som tittare ska kunna utmana sin allmänbildning. Högt och lågt, humor och spänning. Programformatet har rönt stora framgångar på BBC i Storbritannien med välkände komikern Michael McIntyre, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

Petra Mede är programledare för Hjulet 2022

Foto: Jakob Dahlström/TV4

Petra Mede, 52, är profilen som syns i många tv-sammanhang, både som skådespelare, komiker och programledare. Idag är hon aktuell som programledare för Let's Dance 2022, och ska nu leda quizprogrammet Hjulet. 

– Vilken fröjd att vara navet i Hjulet och ändå inte behöva svara på en enda kunskapsfråga. Ett perfekt upplägg för mig. Jag älskar att det är humor och blodigt allvar på en och samma gång, har hon sagt i ett pressmeddelande till TV4.

Vidare säger hon att kändisarna riskerar både sin karriär och anseende, medan deltagarna antingen kan gå hem med vinstsumman på 500 000 kronor, eller tomhänt. 

Här är kändisarna i Hjulet 2022 på TV4

I varje avsnitt kommer programmet att gästas av olika välkända ansikten, vars uppgift är att hjälpa deltagarna. Kändisarna byts sedan ut varje vecka. 

Det första avsnittet gästas av sångaren Andreas Lundstedt, politikern Maria Wetterstrand, journalisten Sanna Lundell, kocken Markus Aujalay, skribenten Alexandra Pascalidou och skådespelaren Rennie Mirro.

Då har Hjulet 2022 premiär

Hjulet kommer att sändas på onsdagar i TV4 och TV4Play, med start 13 april. Programmet är uppdelad i åtta avsnitt. 


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!