Hur blir egentligen låttolkningarna till i "Benjamin's"? Det berättar nu Benjamin Ingrosso mer om.
Hur blir egentligen låttolkningarna till i "Benjamin's"? Det berättar nu Benjamin Ingrosso mer om. - Foto: TV4

Så blir låtarna till i “Benjamin’s”

Benjamin Ingrossos succéprogram “Benjamin’s” har bjudit på både spännande gäster, matlagning och såklart - musik. Men hur blir egentligen låtarna från programmet till? Det berättar nu Benjamin mer om för Expressen.


TV4’s populära program “Benjamin’s” med artisten Benjamin Ingrosso, 24, är nu inne på säsong 2. Under säsongens gång har tittarna bjudits på spännande och folkkära gäster som Mauri Hermundsson, Klas Eriksson och Tina Nordström

Eftersom det är ett mat- och musikprogram har det självklart även bjudits på matlagning - och sång och musik. Tillsammans med sina gäster har Benjamin Ingrosso tolkat några av artisternas hitlåtar, som “Till slutet av augusti” med Monica Maac. Några av låtarna från programmet går att lyssna på via musiktjänsten Spotify. 

Benjamin Ingrosso i Benjamin's. Bildkälla: TV4
"Benjamin's". Bildkälla: TV4

Nya avslöjandet om hur låtarna skapas i Benjamin's

I en intervju med Expressen berättar nu Benjamin Ingrosso lite mer om hur låtarna i programmet egentligen blir till.

– Programmet i sig är så spontant de bara kan bli. Jag har ju ett hum om vad jag vill sjunga med artisterna som jag frågat dem om innan. Men inte alltid. Ibland gillar jag att de finns en spänning och spontanitet. Därför håller ofta jag eller artisterna telefonen med texter för vi inte alltid kan låtarna hundra procent. Men de som sjungs där och då är aldrig inrepat dagen innan eller så, säger Benjamin till Expressen.

Benjamin Ingrosso bakom pianot under en låttolkning i "Benjamin's". Bildkälla: TV4

Alla låtar från programmet släpps dock inte på Spotify, eftersom det beror på “hur inspelningarna i programmet blev”, enligt Benjamin Ingrosso.

– Det är blandat. Beroende på hur inspelningarna i programmet blev. Vissa livetagningar blev bättre än andra. Det beror mycket på ljudet i studion och hur mycket som läcker i mickarna och så. Men det tycker jag är kul att låtarna i programmet får lite nytt liv efter programmet men dom som är ”nyproducerade” gick vi in i studion och försökte efterlikna de vi gjorde på plats så mycket som möjligt. Sen kanske vi la på en stråk eller någon gitarr och så i efterhand, säger Ingrosso.

Benjamin Ingrosso släpper nytt album

För Expressen avslöjar också Benjamin Ingrosso att han under årets gång kommer att ge ut ny musik. Han kommer nämligen släppa ett album - eller två.

– Jag har två unika spelningar kvar i år där jag kommer att lägga mycket energi och tid på arrangemang. Sen kommer jag se till att trycka ut ett album …. eller två.

Benjamin Ingrosso är i full gång med ny musik. Bildkälla: Christine Olsson/TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!