Nu gissar tittarna vem som döljer sig bakom masken på Sjöjungfrun i Masked Singer Sverige 2022.
Nu gissar tittarna vem som döljer sig bakom masken på Sjöjungfrun i Masked Singer Sverige 2022. - Foto: Fredrik Persson/TT och Magnus Ragnvid/TV4

Därför tror tittarna att Yohio är sjöjungfrun i "Masked Singer"

Vem är det egentligen som döljer sig bakom masken på Sjöjungfrun i Masked Singer 2022? Nu gissar många tittare på att det kan vara artisten Yohio - enligt dessa ledtrådar.


I TV4:s succéprogram Masked Singer gömmer sig kändisar bakom olika masker/dräkter och uppträder med sångframträdanden. Tittarna tillsammans med juryn får sedan i uppdrag att gissa vilken kändis som döljer sig bakom masken med hjälp av ett antal olika ledtrådar.

I juryn hittar vi som vanligt Felix Herngren, Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw och Nour El Refai - vilkas inkomst du kan läsa mer om här.

Sjöjungfrun i Masked Singer Sverige 2022. Bildkälla: TV4

En av de karaktärer som blivit mest omtalad under säsongens gång är Sjöjungfrun, som chockat tittarna och juryn med sin röst. Gissningarna flödar, och många tror att artisten Yohio, 26, kan vara den som är bakom masken. Yohios riktiga namn är Kevin Johio Lucas Rehn Eires, och han bor idag i Tokyo där han arbetar som artist, låtskrivare och producent. 

Här är ledtrådarna.

Yohio. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Romantisk historia med Pernillas bror

Det finns flera ledtrådar från programmet som fått tittarna att tro att Yohio är Sjöjungfrun i Masked Singer. I avsnitt 4 berättar Sjöjungfrun tre påståenden om sig själv, varav två är sanna och ett falskt. 

Det ena påståendet var att Sjöjungfrun tävlat i sporten badminton, vilket går att koppla till Yohio som spelat just badminton i yngre dagar.

Det andra påståendet var att karaktären haft “en romantisk historia ihop med Pernillas bror”. Även detta skulle kunna stämma in på artisten Yohio, som har gjort en musikal ihop med Pernilla Wahlgrens bror Niclas Wahlgren. Yohio spelade då prinsen i musikalsagan “Snövit”.

Yohios låt “Heartbreak Hotel"

Även i det fjärde avsnittet ges tittarna flera ledtrådar kring vem som kan dölja sig bakom masken på Sjöjungfrun. I avsnittet säger Sjöjungfrun:

– Ett speciellt hotell har haft stor betydelse i mitt liv. När jag checkade in där fick jag visa hela landet vad jag var kapabel till. Men då tog jag inte hem statyetten.

Detta hade kunnat anspela på Yohios medverkan i Melodifestivalen 2013, där han uppträdde med låten “Heartbreak Hotel” och tog hem en andraplats efter Robin Stjernberg.

Ögonen bakom masken avslöjar

Flera tittare har dessutom uppmärksammat Sjöjungfruns ögon - bakom masken. Den täcker nämligen inte ögonen helt, och många tycker att personens ögon är slående lika Yohios.

Sjöjungfruns öga till vänster och Yohios öga till höger. Bildkälla: TV4 och Janerik Henriksson/TT

Vem är Sjöjungfrun i Masked Singer?

På Instagram kan tittarna varje vecka följa programmet genom inlägg och bilder som TV4 lägger ut på deltagarna från Masked Singer. I kommentarsfälten strömmar gissningarna in, och under bilderna på Sjöjungfrun är det många som gissar på just Yohio.

“110% YOHIO” kommenterar en, medan en annan skriver:

“100% Yohio! Så många ledtrådar som stämmer samt att man hör att det är han”.

”Det är 100 % Yohio. Han säger i ledtråden ”om de vill skratta så låt dem, den här showen har bara börjat”, som är från hans låt som han släppte 2020 ”the show has just begun, so let them laugh” , kommenterar ytterligare en person och fortsätter:

”Han har tillhört kungafamiljen står för att han spelat prinsen i musikalen Snövit”.

Bildkälla: TV4

Tittarnas andra gissningar

I kommentarsfältet på Instagramsidan för Masked Singer Sverige går det även att hitta fler gissningar från följarna på vem de tror Sjöjungfrun är. 

En person många gissat på är skådespelerskan Alicia Vikander, som flera jurymedlemmar också föreslagit som möjlig Sjöjungfru-kandidat i programmet.

"Alicia Vikander? Filmat med Matt Damon" kommenterar en person.

Ännu en gissning i kommentarerna är tv-profilen och entreprenören Laila Bagge.

"Kan va Laila bagge som varit tillsammans med Niklas Wahlgren", skriver en person.

Masked Singer Sverige 2022 går att se på TV4 fredagar klockan 20.00. Programmet finns även tillgängligt på TV4 Play och C More.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!