Kan det vara programledaren Arantxa Alvarez som gömmer sig bakom masken på Mjukglassen i Masked Singer?
Kan det vara programledaren Arantxa Alvarez som gömmer sig bakom masken på Mjukglassen i Masked Singer? - Foto: Stella Pictures och Magnus Ragnvid/TV4

Därför tror tittarna att Arantxa Alvarez är Mjukglassen i Masked Singer

Vem är det som gömmer sig bakom masken på Mjukglassen i Masked Singer Sverige 2022? Tittarna gissar på programledaren Arantxa Alvarez - här är ledtrådarna!


I TV4:s succéprogram Masked Singer uppträder kändisar med låtar gömda bakom masker, utklädda till olika karaktärer som “Lokatten” eller “Sagoträdet”. Tittarna tillsammans med juryn får sedan i uppdrag att gissa vilken kändis som döljer sig bakom masken med hjälp av ett antal olika ledtrådar.

I juryn hittar vi som vanligt Felix Herngren, Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw och Nour El Refai - deras inkomst kan du läsa mer om här.

Mjukglassen. Bildkälla: Magnus Ragnvid/TV4

Under årets säsong har Mjukglassen fått beröm av juryn för sina sångframträdanden, och gissningarna har flödat in. Vem är det egentligen som döljer sig bakom masken? 

En kändis som både tittarna och juryn gissat på är svenska programledaren och sångerskan Arantxa Alvarez, 30. Arantxa slog igenom 2013 i “Idol” och har sedan dess programlett Idol Extra och en mängd andra program. Hon har även radiopratat, skådespelat och hållit på med musik - till och med suttit i Mello-juryn.

I avsnitten under säsongens gång har det getts flera ledtrådar som mycket väl skulle kunna antyda till just Arantxa Alvarez. Här kommer dom.

Arantxa Alvarez med Sanna Nielsen under Allsång på Skansen 2021. Bildkälla: Ali Lorestani/TT

Mjukglassens egna ord i Masked Singer

I Masked Singer Sverige 2022 har Mjukglassen gett tittarna och juryn några ledtrådar om sig själv.

”En musikalisk mentor spelade gitarr, men han vägrade lära mig, så jag fick ta reda på hur det gick till på egen hand. Ungefär som när jag lärde mig att sy på maskin, men jag behöver ingen instruktionsbok. Jag har 'Mellon' på mitt cv, och har även jobbat med Abba.”, säger Mjukglassen i ett av avsnitten, vilket kan passa in på Arantxa Alvarez som lärde sig spela gitarr som 12-åring.

Under det andra avsnittet i årets säsong av Masked Singer kommer också en man i skyddsdräkt in på scen och mäter någon sorts strålning. Som svar på programledaren David Hellenius fråga om Mjukglassen har en karriär som går strålande, svarar glassen: ”Absolut David, det är inte första gången jag hörs i det här programmet". 

Likväl det hade kunnat stämma in på Arantxa Alvarez som (ju) är programledare för sidoprogrammet “Unmasked singer”.

Unmasked Singer med Arantxa Alvarez som programledare. Bildkälla: TV4

Mjukglassen i Masked Singer 2022 - kommer från fotbollsstad

Mjukglassen berättar också att i “det här sammanhanget döljer jag min dialekt, jag kommer från en plats där fotboll var en stor grej. Men jag struntar i såna strutar, ville kolla vad det ger att flytta till en större stad.”. 

Då resonerade jurymedlemmen Måns Zelmerlöw som så att “en stad där fotbollen och då tänker jag på Norrköping. Komiker pratar vi om också. Kan det vara så att TV4 har gjort en fuling, jag tror att detta är programledare för Unmasked Singer - Arantxa Alvarez”.

En till ledtråd är att Mjukglassens riktiga namn låter mjukt men betyder någonting taggigt. Och namnet Arantxa, betyder faktiskt “törnbuske”.

Mjukglassen på scen. Bildkälla: TV4

Tittarnas gissningar: Arantxa Alvarez dominerar

På Masked Singer Sveriges Instagram gissar tittarna friskt kring vilka kändisar som kan tänkas dölja sig bakom maskerna. Under bilden på Mjukglassen dominerar kommentersfältet av gissningar på just Arantxa Alvarez.

"Det hörs ju sååå tydligt att det är Arantxa" skriver en person och får medhåll från flera andra:

"När hon började sjunga lät hon exakt som Arantxa Alvarez! Det måste va hon!!!"

En annan tittare kommenterar också några hintar: "bland annat jobbat/jobbar med barntv, bäst i test, ”inte första gången jag hörs i detta program” = håller eftersnacket. Har väl varit med som programledare för Melodifestivalen = hela globen har hyllat. Aranxta är även min gissning :)"

"Arantxa Alvarez 100%", kommenterar en person.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

3 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.