Robinson 2022
Robison 2022. - Foto: TV4

Anders Öfvergård tvingas avbryta bråk i Robinson – men det hela fick ett oväntat slut

Det var under gårdagens avsnitt av Robinsons sidoprogram Gränslandet som Anders Öfvergård tvingades sätta sig med Hayes och Mattias. Men det hela slutade inte som tänkt...


Robinson 2022 rullar minst sagt på och i år har intrigerna, pakterna och bråken avlöst varandra.

Två som redan från början inte kom överens var deltagarna Joel Häggblom och Shevin Urgun. Och precis som klyftan som bildades mellan Joel och Shevin så delades även tittarna upp i två läger. 

I Urguns kommentarsfält haglade kritiken så pass hårt att hon slutligen valde att stänga av kommentarsfältet. 

Till Läget berättade Shevin att tittarna nu hittat nya vägar för att nå henne med hat. Nu får hon istället mail och mess som innehåller hat och hot. Shevin har bett sina föräldrar att inte kommentera något eller diskutera med folk, så de slipper få hatiska meddelanden. 

Shevin Urgun. Bildkälla: TV4

Men ångra sin medverkan – det gör hon inte. 

– Jag ångrar inget, avslutar Shevin till Läget.

Anders Öfvergård tvingas gå emellan Hayes och Mattias

Två andra som det skurit sig rejält mellan är Hayes Jemide och Mattias Pettersson. Det hela började tidigt då Mattias och Hayes hamnade i Gränslandet tillsammans. 

Mattias lyckades sedan att ta sig tillbaka in i Robinson, men röstades sedan ut och återvände till Gränslandet. Under den tiden hade Hayes hunnit döpa dasset till "Skithuset Mattias" och berättar för de andra om sitt förakt mot Mattias. 

Det hela slutade med att produktionen skickade in programledare Anders Öfvergård för att prata med deltagarna. 

"Ska vi försöka att lösa det här?". Bildkälla: TV4

– Nu ska vi se om vi kan reda ut det här som vuxna, säger Anders. 

– Jag känner mig hotad och rädd för mitt liv. Jag ser på Hayes ögon att han skulle kunna döda mig, sa Mattias. 

– Nej jag har sagt att jag ska krossa dig innan en tävling. Och det är i ren tävlingsanda, invänder Hayes.

Anders berättar då att produktionen tagits hans rop på hjälp på allvar men inte håller med i honom i hans syn på situationen. 

– Mattias vi har kollat igenom allt material vi har men inte upplevt att Hayes på något sätt hotat dig till livet. För då hade han inte fått vara kvar, säger Anders. 

Tillslut valde Anders att lämna platsen. Bildkälla: TV4

Men trots intensiva försök så går tiden och gänget kommer inte fram till någonting – fram till Anders lämnar platsen i ren frustration. 

– Ska vi inte bara skita i det här nu och lämna det bakom oss. Vi kommer aldrig att bli bästa vänner och så är det bara. 

– Jo exakt. Så länge vi är här kan man ju försöka att få det att fungera, säger Mattias och deltagarna skakade sedan hand. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!