Så gick det sen för deltagarna i Älskar, älskar inte 2022
Så gick det sen för deltagarna i Älskar, älskar inte 2022 - Foto: Skärmavbild/Discoveryplus

Så gick det sen för paren i Älskar, älskar inte 2022: "Ska flytta"

Älskar, älskar inte 2022 har precis nått sitt slut – och kärleken verkade spira hos de flesta paren i sista avsnittet. Men hur gick det för paren sen? Medan vissa planerar bröllop eller barn, har någon annan lämnat Sverige utan att säga till sin partner.


Älskar, älskar inte 2022: Hur gick det för Mattias och Tanawarn?

Älskar, älskar inte 2021, träffade vi på paret Mattias Sjöberg, 45, och Tanawarn Chaijumroen, 38, från Thailand i tv-rutan. Paret valde då att förlova sig. 

I säsong två fick Tanawarn uppehållstillstånd och flyttade till Sverige tillsammans med dottern Nawaphat. Nu planerar paret att gifta sig, men inget datum är satt ännu. 

Utöver giftesplaner läser Tanawarn på sfi och har börjat arbeta på två restauranger. För Mattias går hans Thailändska-kunskaper lite segare. Men deras relation, är för honom fantastisk, enligt uppgifter från Aftonbladet. 

Älskar, älskar inte 2022: Hur gick det för Erica och Omar?

Foto: Skärmavbild/Discoveryplus

Erica, 55, träffade Omar, 33, från Pakistan på ett internetforum. Paret möttes sedan öga mot öga för första gången i programmet – och gifte sig. I sista avsnittet verkade deras kärlek blomstra, och Omar hade precis fått godkänd förlängning hos Migrationsverket. 

Men lyckan kommer sällan ensam. Nu verkar det som att Omar lämnat Sverige och åkt till Portugal, utan att säga något till Erica. Hon fick veta det, samtidigt som hon låg på sjukhus för diskbråck. 

– Först när jag ringde till honom klickade han bort mig hela tiden. Han sa att han var hos en kompis, sen att det var dålig mottagning. Och till slut sa han att han är på väg till Portugal, sa Erica till Aftonbladet.

För ungefär en vecka sedan fick hon ett meddelande från Omar där han menar att han inte kommer att lämna henne, vilket Erica verkar vara osäker på om hon faktiskt vill. Numera har Erica blockat Omar på alla plattformar, och vet inte hur de kommer att gå vidare. 

Älskar, älskar inte 2022: Hur gick det för Alessandro och Vitaly?

Foto: Skärmavbild/Discoveryplus

Paret Alessandro, 35, och Vitaly, 39, från Ukraina bestämde i slutet av säsongen av Älskar älskar inte, att gifta sig  efter att Allesandro friat. De kommer att gifta sig i en kyrka på Lidingö, den 2 juli. 

Vitaly har haft en jobbigt period efter Rysslands invasion av Ukraina. Han hade tänkt att resa hem till Ukraina den 28 februari, men blev istället kvar i Sverige med dåvarande turistvisum. 

Nu har både hindersprövning och samordningsnummer godkänts. Nästa steg blir ett tillfälligt uppehållstillstånd från Migrationsverket, vilket paret väntar på just nu.

– Ska jag vara ärlig så skiter jag i myndigheterna. Vår kärlek har byggts upp så pass mycket att vi inte tänker låta någon myndighet sära på oss. Vår kärlek kan inte stoppas, har Alessandro sagt till Aftonbladet.

Älskar, älskar inte 2022: Hur gick det för Anna och Frank?

Foto: Skärmavbild/Discoveryplus

Anna Andersson Engelmark, 37, och Franko Nero, 37, blev tillsammans efter att de träffats i Frankos hemland Sierra Leone. Frankos flyttade under säsongen hem till Anna i Sidsjö. 

Paret är fortfarande tillsammans och väntar på att kunna resa till Frankos hemland och hälsa på. 
Franko studerar sfi och fortsätter att kämpa med körkortet, som vi kunnat se i programmet. 

Flertalet gånger har frågan om att skaffa barn kommit på tal. Anna var fast bestämd att hon inte ville ha barn, men verkar nu var mer osäker. De har ännu inte bestämt något, utan jobbar istället på med relationen. 

Älskar, älskar inte 2022: Hur gick det för Micael och Rebecca?

Ett annat par som är med i Älskar, älskar inte för andra gången är Micael Sievertsson, 51, från Eskilstuna och Rebecca Lawal, 32, från Nigeria. I första säsongen friade Micael till Rebecca, som sa ja.

 För några veckor sedan bekräftade paret att de väntar barn. På deras gemensamma Youtube-kanal avslöjade de nyligen kön på barnet – de ska få en son. Datum har de inte gått ut med än, men han är beräknad någon gång under sommaren.

Förutom att gå i familjetankar och barnplanering, håller de på att bygga upp Youtube-kanalen igen, som de fick lägga på hyllan lite när de spelade in Älskar, älskar inte. Samtidigt läser Rebecca på SFI, vilket de hoppas hon ska bli klar med innan barnet kommer. Och deras kärlek, den sprudlar fortfarande. 

– Jättebra. Inga problem. Vi har det alldeles för bra, och det var väl därför vi inte var med så mycket i den här säsongen, säger Micael. 

Älskar, älskar inte 2022: Hur gick det för Latif och Sabrina?

Foto: Skärmavbild/Discoveryplus

Ett par vi fått se mycket under säsong två av Älskar, älskar inte, är Latif, 32, från Libanon och Sabrina Nicastro, 33. Det sista vi fick se i programmet, var att Latif åkte tillbaka till Dubai för att anta ett jobberbjudande. 

Idag är paret fortfarande tillsammans, och Sabrina kom nyligen tillbaka till Sverige efter att ha besökt Latif i Dubai. Latif har sökt uppehållstillstånd i Sverige och paret väntar nu på att han ska kunna kommat tillbaka – för att stanna. 

Paret har en dröm om att gifta sig i Rom. De har dessutom pratat om att skaffa barn. Men båda delarna får vänta lite, enligt Sabrina.

– Han ville ju ha barn för länge sen. Men jag vill känna mig mer trygg, att vi ska bo i samma land, att båda har jobb och sånt där. Jag ska flytta till en större lägenhet också och vill ha det lite mer bekvämt. säger Sabrina till Aftonbladet.

Älskar, älskar inte 2022: Hur gick det för Tony och Cristy?

Tony Björk, 45, är mannen från Bjuv, som är tillsammans med Cristy, 22, från Fillipinerna. Vi har fått följa med på deras resa från säsong ett av Älskar, älskar inte. 

Under första säsongen kämpade de med att Cristy och deras gemensamma barn Melissa, skulle få flytta till Sverige. Allt pappersarbete drog ut på tiden – och följde med in till säsongen 2022. Nu hävdar Tony att de kommit en längre bit, och att det bara är små justeringar som ska göras på födelsebeviset. 

Flertalet gånger under programmet, Tonys styvmamma Annika pratat om att Melissa inte är Tonys riktiga barn, och att han bör göra ett faderskapstest. Detta, menar Tony, inte är prioriterat att ta reda på, utan det är att få familjen till Sverige. 

Älskar, älskar inte 2022: Hur gick det för Kim och Elton?

Foto: Skärmavbild/Discoveryplus

I över två år har paret Kim Angelica Lindberg, 34, från Norrköping och Elton Djon Cruz, 29, från Kap Verde träffats. De har under andra säsongen av Älskar, älskar inte, haft ett minst sagt haft en berg- och dalbana av känslor i deras förhållande. 

Paret lever fortfarande i ett distansförhållande, men det är inte alltid lätt. Kim är just nu i Kap Verde hos Elton, där de umgås en del. Men snart är det dags för Kim att åka hem till Sverige igen. 

Kim menar att det är först när hon kommit hem till Sverige igen som hon kan få distans till deras relation och tänka klart. Detta för att de sedan ska kunna avgöra om deras framtid blir med eller utan varandra. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Anders Bagges rädsla – vill flytta från Sverige: ”Oacceptabelt”

Matknepet tittarna inte fick se – det åt Robinson-deltagarna för att klara tävlingarna

1 timme sedan
Att svält är en del av att vara med i Robinson – det är det många som vet. Men hur lite äter man egentligen och vad hade deltagarna för knep innan tävlingar?

Julia Franzén om Bingo Rimér: "Är ett skämt"

1 timme sedan
​Bingo Rimér öppnar upp sig om ensamheten i relationen med Julia Franzén. I "Bingo och Julia" talar han ut och gråter i parterapin.

Omstritt förlag vill AI-återskapa författarröst

2 timmar sedan
Det omstridda norska förlaget Legatum Publishing vill återskapa författaren och Nobelpristagaren Knut Hamsuns röst med hjälp av AI-teknik.

Slash gör musiken när svensk bok blir serie

idag 10:56
Slash, mest känd som gitarrist i Guns'n'Roses ska göra musiken när den svenska boken "Kråkflickan" blir tv-serie, skriver Deadline.

Det tycker Tilde de Paula är mest avtändande: ”Relationsdödare”

idag 10:09
Programledaren Tilde de Paula Eby har varit med i många olika tv-program genom tiden. I en intervju med Amelia avslöjar hon hur hon hanterar kritik – och vad som är mest avtändande hos en partner.