Tommie Gyllin är en av deltagarna i Robinson 2022
Tommie Gyllin är en av deltagarna i Robinson 2022 - Foto: TV4

Kritikstorm mot Robinson-Tommie efter uttalandet om kvinnor – nu bryter han tystnaden

Robinsondeltagaren Tommie Gyllin gjorde ett uttalande om Angelas roll i lägret som fått många tittare, och medtävlande att reagera. Nu bemöter han kritiken för första gången.


I veckans Robinson hamnade deltagaren Tommie Gyllin i rejält blåsväder. I egenskap av vinnare i en tävling fick han välja tre medtävlande att ta med till den så kallade Högborgen, ett lite lyxigare boende en bit bort på stranden.

Han började med att välja Peter Szabo och Filip Johansson, och förklarade därefter att det "vore kul med någon kvinnlig, som kan ta hand om oss" i Högborgen också. 

– Peter behöver tas hand om lite mer... Angela, följer du med dit bort? Frågar Tommie i Robinson.

– Jag väljer Angela för att vi behöver en kvinna i huset. Hon är väldigt mammig, hon är jätteduktig på att laga mat, hon är väldigt duktig på att jaga mat. Hon är fembarnsmamma och hon vet hur man tar hand om människor vid det här laget, säger han kort senare i en synk.

Foto: TV4

Kritikstormen mot Tommie - efter uttalandet

Kritiken mot Tommies uttalande lät sig inte vänta, och på Robinsons offentliga konto vädrade tittarna sina åsikter om uttalandet mot Angela Pereira Praxedes.

En del kom till Tommies försvar – andra ansåg det vara nedsättande att enbart ta med Angela till Högborgen för att ta hand om, och laga mat åt männen.
"Jag väljer Angela för att vi behöver en kvinna i huset. Hon är väldigt mammig", sa Tommie i Robinson – och möttes av stor kritik. Nu uttalar han sig för första gången.

Nu uttalar sig Tommie Gyllin om kritiken i Robinson 2022

Nu har Tommie Gyllin valt att uttala sig om kritiken han fått efter veckans Robinsonavsnitt. 

"Ber om ursäkt för mitt klumpiga förklaring i kvällens avsnitt. Vad jag menade var att lyfta Angies goda egenskaper, att hon är ansvarsfull och omtänksam. Föräldraskap för med sig många goda kvaliteter", skriver Tommie i sitt inlägg.

Robinson-Tommies inlägg på Instagram har tagits emot med både ris och ros. 

"Hej Tommie. Han är den mest sympatiska i hela Robinson. De andra bara gnäller och mobbar. Han är neutral. Se på Shevin som hon var mot vissa i lägret. Hon om någon kan ju inte uppföra sig. Och saknar totalt empati", skriver en följare, som väljer att ta honom i försvar.

"Det är fint att du ber om ursäkt för vad du sagt, men det hjälper tyvärr inte upp det faktum att hela resonemanget bygger på en skev världsbild där du alltså tycker att det känns helt normalt att låta en kvinna slava för dig och dina grabbkompisar, så att ni ska få en bekvämare tillvaro", skriver en annan följare, med helt annan ståndpunkt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!