Filip Johansson är vinnare av Robinson 2022
Filip Johansson är vinnare av Robinson 2022 - Foto: TV4/Privat

Så ska Filip Johansson spendera vinstpengarna från Robinson 2022

Filip Johansson är vinnare av Robinson 2022 och en halv miljon kronor rikare. Vad ska han göra med vinstpengarna? Det finns en tydlig plan, visar det sig.


Robinson 2022 har nått sitt slut och vinnaren blev ingen mindre än Filip Johansson. 

Efter en imponerande insats under hela säsongen lyckades han lägga i en extra växel lagom till finalen, och när allt skulle avgöras i Plankan fick Jessica Jonasson se sig besegrad. 

Foto: TV4
Foto: TV4

Som vinnare av Robinson har man kämpat igenom både fysiska utmaningar, ett oavbrutet socialt spel och svält. 

Och bland det första Filip gjorde när han kammat hem den ärofyllda vinsten var faktiskt att äta – här kan du läsa mer om hans första måltid efter Robinson.

Robinson-Filip vann 500 000 kronor – det ska pengarna läggas på

Förutom äran går vinnaren av Robinson hem med 500 000 kronor på fickan. I en intervju med Nyheter24 berättar Filip att han har en tydlig plan för hur pengarna ska spenderas.

– Jag har haft många drömmar i livet och ju äldre jag blir så börjar en av dem bli ledande, och det är att skaffa en liten gård någonstans ute i skogen där jag skulle kunna ha en liten bit mark, helst med en liten älv i närheten.

Foto: TV4

På den egna gården ska inte bara Filip husera, berättar han för Nyheter24:

– Och det skulle vara jättekul att spara och investera pengarna i den här gården, för jag ser det som ett första steg till att skapa en lägerskola för barn och ungdomar. Jag brinner verkligen för barn och ungas välmående och hälsa för jag anser att det är väldigt mycket psykologisk ohälsa i samhället. 

Vi önskar Filip stort lycka till med lägerplanerna! Hör Filip berätta mer om Robinsonvinsten i videospelaren ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!