Filip Johansson är vinnaren av Robinson 2022
Filip Johansson är vinnaren av Robinson 2022 - Foto: TV4/Privat

Så är relationen mellan Filip och Jessica idag – efter rysaren i Robinson

Vinnaren av Robinson 2022 är korad – stort grattis säger vi till äventyrsguiden Filip Johansson. Men hur är relationen mellan honom och tvåan Jessica Jonasson?


Robinson 2022 har nått sitt slut och vinnaren blev ingen mindre än Filip Johansson. 

Efter en imponerande insats under hela säsongen lyckades han lägga i en extra växel lagom till finalen, och när allt skulle avgöras i Plankan fick Jessica Jonasson se sig besegrad. 

Foto: TV4
Foto: TV4

Som vinnare av Robinson har man kämpat igenom både fysiska utmaningar, ett oavbrutet socialt spel och svält. 

Och bland det första Filip gjorde när han kammat hem den ärofyllda vinsten var faktiskt att äta – här kan du läsa mer om hans första måltid efter Robinson.

Hur är Filips relation till Jessica efter finalen i Robinson?

Inför den stora finalen var det en hel del snack om vilka av de kvarvarande deltagarna som man önskade möta i en final. Fokuset var inställt på värdiga vinnare – och till Nyheter24 berättar Filip att var väldigt glad över att stå emot just Jessica i sista kampen.

– Både hon och jag kände att vi var riktigt värdiga Robinsonvinnare och det var faktiskt ett ganska viktigt koncept, att man skulle känna så om sin motståndare som man var med där. Och det var nåt som kämpades för, säger Filip Johansson till Nyheter24. 

Enligt Filip var alla deltagare i finalveckan värdiga på olika sätt, men det fanns något visst med att det stod mellan just dem.

– Jag och Jessica kände oss båda väldigt hedrade att det var just vi som stod där, en person som varit med från början i lag syd och en som varit med från början i lag nord. 

Foto: TV4

Robinson-Filip: "Inte best buddies, men..."

Nu har det gått snart ett år sedan inspelningen av Robinson 2022 och relationen mellan Filip och Jessica är fortfarande väldigt bra.

– Jessica lärde mig jättemånga filosofiska tankar om livet när vi var på ön som jag för evigt kommer bära med mig. Och ibland har jag faktiskt ringt upp henne. Vi är ju inte best buddies forever som ringer en gång i veckan, men vi har hörts nångång i månaden. 

Inte minst under tiden som programmet gått på tv har vänskapen med Jessica känts extra värdefull, enligt Filip.

– Jag tror definitivt att jag kommer träffa henne i framtiden och hänga, säger han till Nyheter24.

Hör Filip berätta mer om Robinsonvinsten i videospelaren ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!