Vad hände bloggbråken
SVT släppte den 21 juni dokumentären "Vad hände?". - Foto: SVT/kattpaow/Instagram

Därför är Paow inte med i nya dokumentären om bloggbråken med Kissie och Dessie

Dokumentären "Vad hände?" hade premiär den 21 juni på SVT. Där ser vi bland andra Desirée "Dessie" Nilsson och och Alexandra "Kissie" Nilsson prata om den forna tiden som bloggdrottningar – men var är Paow?


Åren 2008-2014 växte bloggar explosionsartat i Sverige och tre av de främsta i ledet var Paulina "Paow" DanielssonDesirée "Dessie" Nilsson och och Alexandra "Kissie" Nilsson

Varje vecka rasade det in läsare på tjejernas bloggar som ville se vad de sagt om varandra då bråken mellan profilerna var ett stort segment i det dagliga bloggandet. I en ny SVT-dokumentär berättar nu tjejerna för första gången med andra ögon hur de mådde, tänkte och kände under alla år av pajkastning. 

Tjejerna hos Aschberg. Bildkälla: SVT

– Bloggbråken var det absolut bästa man visste. Det var det man ville se, höra och prata om. Alla ville gå in och läsa vad de skrev om varandra, säger Edvin Törnblom som är en av de som dyker upp i dokumentären.

– Jag vet egentligen inte ens vad jag hade emot dig, säger Dessie till Alexandra när de i dokumentären möts på ett fik för att prata om forna tider. 

– Folk ville ju se oss bråka, så det var ju lättare för oss att bråka än det var att vara sams. Man visste ju exakt vad man skulle säga och göra fört att tjäna pengar, säger Alexandra. 

Var är Paow?

En annan av de som lät högt under denna tid var ingen mindre än Paulina "Paow" Danielsson. Paow har under de senaste åren medverkat i en rad olika dokusåpor och har som landets dokusåpadrottning fortsatt att skapa rubriker i tidningarna. 

Paow drev under dessa år en kontroversiell blogg där hon sannerligen inte drog sig för att berätta vad hon tyckte och tänkte om folk i bloggsfären. 

Paow tillsammans med Daniel Paris år 2012. Bildkälla: Stella Pictures

Bland annat var hon med i de omsusade Paradise Hotel-säsongerna 2013 och 2014. 

I SVT-dokumentären skymtas hon titt som tätt, men utöver gamla klipp så lyser hon med sin frånvaro. 

– Hon var tillfrågad men utomlands under inspelningsperioden, och sen att det bloggbråk vi valde att fokusera på inte innefattade henne, berättar Tora Rydelius researcher på UR.  

Nyheter24 har sökt Paulina. 

Dokumentären har premiär på SVT Play 21 juni och i SVT1 22.00, 22 juni.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!