Albin Lee Meldau är en av artisterna i Så mycket bättre 2022
Albin Lee Meldau är en av artisterna i Så mycket bättre 2022 - Foto: Tim Aro/Christine Olsson/TT

Allt om Albin Lee Meldau: Missbruket, exflickvännen och familjen

Albin Lee Meldau gör comeback i Så mycket bättre 2022. Vill du läsa mer om Albin Lee Meldau, hans tidigare missbruk, familj och kärleksliv? Då har du kommit helt rätt.


Albin Lee Meldau, 34, slog igenom år 2016 med låten "Lou lou". Den klättrade snabbt upp på Spotifys topplistor, och fick omkring tio miljoner strömningar under en och samma sommar.

År 2020 släppte han albumet "På svenska", och året därpå kom EP:n "Epistlar".

Albin Lee Meldau är en av artisterna i Så mycket bättre 2022.

Här kan du läsa 5 saker du inte visste om Albin Lee Meldau.

Info om Albin Lee Meldau: Ursprung, familj och längd

Albin Lee Meldau är son till sångerskan och kompositören Anna Blennerhed som bland annat jobbat med legendariska Ebba Grön, medan brittiska pappan Max Meldau är producent och låtskrivare. Under sin uppväxt har han bott i Åsa och Göteborg.

Många är nyfikna på hur lång Albin Lee Meldau är, men det är dessvärre inget han kommenterat offentligt.

Har Albin Lee Meldau någon flickvän eller partner?

Albin Lee Meldau var under flera års tid tillsammans och sambo med den tidigare Idol-deltagaren Sarah Mathisen, men under sommaren 2020 bekräftade han att de gått skilda vägar.

– Jag och Sarah är inte ett par längre, bekräftade Albin då för Hänt.

Albin Lee Meldau har inte gått ut offentligt med att han träffar någon ny, och bor ensam i sin bostadsrätt i Göteborg.

Albin Lee Meldaus missbruk: "Pundig miljö"

Albin Lee Meldau tog hela Sverige med storm i Så mycket bättre, men i efterhand har han öppnat upp om det svåra missbruk han kämpade med innan och under inspelningen. 

– Jag har varit narkoman sedan jag var 15 år. Jag kommer från en ganska blöt, och om jag får säga det själv, pundig miljö, sa Lee Meldau i en intervju med DI Weekend 2019 och fortsatte:

– Jag började dricka när jag var 12 år. Från att jag var 15 har jag rökt hasch varje dag, fram till att jag slutade för två månader sedan.

Albin Lee Meldau missbrukade i Så mycket bättre

När Albin Lee Meldau medverkade i Så mycket bättre 2018 har han erkänt att han "inte var nykter en sekund".

– Så som jag mådde där... Full psykos. Jag trodde att de hade riggat mitt rum, jag var så väck. Men framträdandena gick ju bra och allting gick bra. Men jag mindes bara det som inte var okej. Jag trodde de ville sätta dit mig, men det ville de inte, har han sagt i podcasten "Nemo möter en vän".

Så kom Albin Lee Meldau ut ur missbruket

I samband med att Så mycket bättre sändes på tv under hösten 2018 lades Albin Lee Meldau in på behandlingshem – något han själv refererat till som det bästa som hänt honom.

– Den här sjukdomen som jag har... Det finns inga garantier. Du lever en dag i taget, jag kan lika gärna bara falla ihop och gå ut igen om jag inte sköter mig, sa han i Nemo söker en vän.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!