Måndag 15 Aug
Stockholm

5 saker du vill veta om artisten Albin Lee Meldau

Här är 5 saker du kanske inte visste om artisten Albin Lee Meldau.
Här är 5 saker du kanske inte visste om artisten Albin Lee Meldau. Foto: Rodolfo Sassano/Alamy/Stella Pictures och Göran Granlund/Stella Pictures

Artisten Albin Lee Meldau, 33, slog ner som ett bombnedslag i Sverige när han medverkade i 2018 års upplaga av Så mycket bättre. Men vart kommer talangen ifrån, har han någon partner och hur mycket pengar tjänar stjärnan? Det reder Nyheter24 ut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Vilka är Albin Lee Meldaus föräldrar?

Att Albin har en riktig guldstrupe och en musikalisk begåvning är inte så konstigt med tanke på vilka hans föräldrar är. 

Mamma Annika Blennerhed är sångerska och kompositör som bland annat jobbat med legendariska Ebba Grön, medan brittiska pappan Max Meldau är producent och låtskrivare.

Faktum är att den senare jobbat med Albin själv.

2. Har Albin Lee Meldau medverkat i Idol?

Många svenska stjärnor tog sina första stapplande steg in i musikkarrären i TV4:s flaggskepp Idol, men så var inte fallet för Albin Lee Meldau. 

Foto: Karl Melander/TT

Med det sagt så var han en av de som sökte till programmet 2008, men han fick nobben och hans audition klipptes bort ur programmet. 

Anledningen? Artisten, som alltså är halvbritt, hade för dåligt engelskt uttal, enligt juryn.

3. Har Albin Lee Meldau någon flickvän?

Albin Lee Meldau var under flera års tid tillsammans och sambo med den tidigare Idol-deltagaren Sarah Mathisen, men förra sommaren bekräftade 33-åringen att de gått skilda vägar.

– Jag och Sarah är inte ett par längre, bekräftade Albin då för Hänt.

Foto: Stella Pictures

Huruvida artisten hittat kärleken igen är oklart, men det är åtminstone ingenting han skyltar med på sina sociala medier.

4. Hur mycket pengar tjänar Albin Lee Meldau?

Under 2019 klirrade det till rätt bra i Albins kassa. Då hade han nämligen en årslön på 890 200 kronor, vilket alltså gav honom en månadsinkomst på drygt 74 000 kronor.

I bolaget "Mayfly Recordings AB" trillar det också in slantar. Under 2020 omsatte man 2 527 000 kronor och hade en vinst på 475 000 kronor. Tillgångarna beräknades uppgå till 1 957 000 kronor.

Foto: Rodolfo Sassano/Alamy/Stella Pictures

Hur imponerande det än är så gick det faktiskt ännu bättre för bolaget under 2019 när coronapandemin inte ledde till inställda turnéer och konserter. Då omsattes 4 860 000 kronor i bolaget, som då hade en vinst på 858 000 kronor.

5. Har Albin Lee Meldau haft missbruksproblem?

Efter att Albin Lee Meldau tog hela Sverige med storm i Så mycket bättre öppnade han upp om den missbruksproblematik han kämpat med.

– Jag har varit narkoman sedan jag var 15 år. Jag kommer från en ganska blöt, och om jag får säga det själv, pundig miljö, sa Albin i en intervju med DI Weekend 2019 och fortsatte:

– Jag började dricka när jag var 12 år. Från att jag var 15 har jag rökt hasch varje dag, fram till att jag slutade för två månader sedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.