Robinson 2024
Alexander Strandberg är ute efter revansch. - Foto: TV4

Hittades död i badrummet – så kom Alexander med i Robinson

Alexander Strandberg är tillbaka i Robinson 2024. Och han är redo för revansch.


Alexander Strandberg är tillbaka i Robinson.  Och denna gång startar hans resa i Gränslandet. 

Alexander kom in som ny deltagare i Robinson 2022. Bildkälla: TV4

Alexander fick inte alls ett varmt välkomnande utan de flesta i laget såg honom som en extra mun att mätta. 

Men Alexander har kommit att förvåna många i lägret, bland andra Pelle Lilja som i början var skeptisk. 

– Vilken kille. Vi kommer även att ses utanför programmet, sa Pelle i synk. 

På programmets Instagramsida syns det även tydligt att Alexander blivit stor tittarfavorit och människor från hela Sverige hyllar hans sätt att vara på ön. Sämre blev det inte när han bad Valentino Demina att "stänga igen brödhålet". Någonting tittarna senare hyllat Alexander för. 

Alexander själv? Han bad om ursäkt för orden som hoppade ut. 

Robinson-Alexander dödförklarades

Alexander driver idag tillsammans med sin fru Karin företaget "Strandberg & Strandberg" vars syfte är att hjälpa folk med en beroendeproblematik. Han har under många år själv levt med ett aktivt beroende, samt genomgått flera olika behandlingar. 

Den stora vändningen kom i februari 2013. 

– Jag gick in på toaletten på morgonen för att ta min dagliga dos av heroin och det blev för mycket. Det slutade med en överdos och jag dog inne i vårt badrum, berättade Alexander i en intervju med Expressen. Frun Karin hörde en smäll och öppnade badrumsdörren med en kniv utifrån. Karin fick sedan göra HLR i över 20 minuter. 

Alexander och Karin i programmet Bytt är bytt. Bildkälla: TV4

– Han var helt blå i ansiktet. Jag fick ju panik och ringer 112 och det kommer både brandmän och poliser och de får inte igång honom, berättade hon i samma intervju. 

Till Nyheter24 berättade Alexander att drogerna kom i hans liv tidigt under en period i livet då han var vilsen. 

– Jag kom i kontakt med alkohol och brass i högstadiet. Under den här tiden i mitt liv så var jag en oerhört vilsen själ, och redan vid min första kontakt med brasset så fyllde det tomrummet jag hade inom mig. Genom att ge vuxna människor kunskap inom missbruk och beroende kan vi arbeta förebyggande med våra unga vuxna idag och på så sätt kunna minska lidande för många människor, säger han. 

Robinson 2022 är i full gång. Bildkälla: TV4

Men hur hamnade då Alexander i Robinson? Jo, det var nämligen tack vare hans fru. 

– Det var faktiskt min fru som tyckte att jag skulle söka till Robinson, då vi satt och kollade på säsongen som utspelade sig i Sverige. Det var dock inte ett självklart beslut att tacka ja. Jag har fyra barn och driver ett företag tillsammans med min fru, men hon backade mig och sade att om du vill göra det här, så kommer jag att hålla ställningarna här hemma. 

Alexander tillsammans med nyfunne vännen Pelle Lilja. Bildkälla: TV4

Alexander tyckte att idéen kändes kul och såg det hela som ett test. 

–Jag såg det som ett sätt att testa mig själv, hur jag kommer att agera och vara under de omständigheterna som råder på en öde ö, med alla utmaningar som det innebär. Allt ifrån det sociala spelet, till att vara utan mat till att sova på en strand. Men när jag väl tog beslutet att vara borta från dom som betyder mest för mig, så tog jag också beslutet att jag ska göra allt jag kan för att gå hela vägen, säger han till Nyheter24. 

Huruvida han går hela vägen – det kan du se på TV4 och Cmore. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!