Stockholm

Frank Dorsin avslöjar – det bråkar hans kända föräldrar om: "Börjar kivas"

Allt om Frank Dorsin: Kända föräldrarna, längden och skolan
Hela familjen Dorsin gick på galapremiären för "Länge leve bonusfamiljen". Foto: Pontus Lundahl/TT och Nyheter24

Frank Dorsin är bara 17 år och känns redan igen av de allra flesta ute i stugorna. Han spelar rollen som Eddie i succéserien “Bonusfamiljen” som nu blir film. Nyheter24 reder ut allt du vill veta om stjärnskottet – allt från hans kända föräldrar till hur lång han egentligen är!


Läs mer

Sedan 2017 har “Bonusfamiljen” sänts på SVT i fyra säsonger, där tittarna fått följa huvudkaraktärerna Lisa, spelad av Vera Vitali, och Patrik, spelad av Erik “Jerka” Johansson, som försöker få ihop det röriga livspusslet efter en varsin skilsmässa. 

Och en av publikens favoritkaraktärer i succéserien är Eddie, son till Lisa och Martin, som spelas av skådespelaren Frank Dorsin, 17. 

Nyheter24 har sammanställt allt du kan tänkas vilja veta om stjärnskottet Frank Dorsin. 

Frank Dorsin är mest känd för sin roll som Eddie i Bonusfamiljen. Foto: Stella Pictures

Info om Frank Dorsin: Ålder, längd, uppväxt

Frank Dorsin är född den 29 september 2005 i Stockholm, där han fortfarande bor kvar tillsammans med sin familj. Det innebär att han just nu är 17 år gammal. 

Frank Dorsin om skolan: "Väldigt mycket"

På sidan om skådespelarkarriären går Frank Dorsin fortfarande i skolan. Just nu går han i andra ring på gymnasiet och när han inte står framför kameran går det åt mycket tid till plugg. 

– När jag inte skådespelar så är det väldigt mycket skola. Jag går i tvåan och det var ett rejält steg upp från ettan, så nu är det mycket skola. Jag spelar också väldigt mycket fotboll, det har jag gjort sen jag var liten. Det tycker jag fortfarande är väldigt kul och kommer hålla på med så mycket jag kan, säger han till Nyheter24. 

Vilka är Frank Dorsins största roller?

Förutom rollen som Eddie i Bonusfamiljen har Frank Dorsin även medverkat i filmer som "LasseMajas detektivbyrå", "Brorsor 4ever" och "Berts dagbok". 

Frank Dorsins kända familj: Föräldrar och syskon

Har du koll på vem Frank Dorsins pappa är? Den unge skådespelaren har nämligen gått i sina föräldrars fotspår när det kommer till val av karriär. Han är son till skådespelaren Henrik Dorsin, mest känd för sin roll som Ove Sundberg i “Solsidan”. Och inte nog med det – även mamma Hanna Dorsin är skådespelerska. 

Skådespelarparet Henrik Dorsin och Hanna Dorsin har två barn ihop. Frank Dorsin har nämligen en yngre bror – Sigge Dorsin

Familjen Dorsin på galapremiären av "Länge leve bonusfamiljen". Foto: Pontus Lundahl/TT

Frank Dorsin avslöjar: Det bråkar hans pappa och mamma om

Handlingen i “Bonusfamiljen” kretsar ofta kring de problem och trassel, stort som smått, som kan uppstå i de allra flesta familjer. I en intervju med Nyheter24 delar Frank Dorsin med sig om vad för typ av gnabb som uppstår hemma hos familjen Dorsin. 

– Det jag upplever som mina föräldrar bråkar om, från min point of view är små i-landsproblem. “Kan inte du plocka ihop disken idag”, “Nej, jag gjorde det igår”. Vardagstjatter liksom. 

Vad bråkar du och dina föräldrar mest om? 

– Vi brukar inte bråka så mycket, det är mest jag och min lillebror som kanske börjar kivas. Och då är det om vem som ska få spela, eller vem som ska få bestämma film, säger en skrattande Frank Dorsin till Nyheter24. 

Frank Dorsin längd – så lång är han 

Frank Dorsin var betydligt mycket yngre i de tidigare säsongerna av Bonusfamiljen. Foto: Jessica Gow/TT

När Frank Dorsin första gången dök upp i tv-rutan i “Bonusfamiljen” var han betydligt yngre än vad han är nu. Det innebär att han blivit en bra bit längre sedan dess. Men hur lång är han egentligen? 

– Jag är 180 centimeter, jag har läkarintyg på det. Folk tror mig inte men jag är faktiskt 1,80, säger Frank Dorsin till Nyheter24. 

Bonusfamiljen blir biofilm – då har den premiär 

Nu blir SVT:s Bonusfamiljen långfilm, där gänget åker till fjällen ihop. Långfilmen “Länge leve bonusfamiljen” har premiär på vita duken den 2 december 2022.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.