Stockholm

Därför har Bonde-Matthew blivit kvar i Sverige – efter kärleksresan i tv: "Bjöd in mig..."

Bonde söker fru-profilem Matthew Haggerty har blivit kvar på svensk mark efter programmet
Bonde söker fru-Matthew söker kärleken i Sverige. Foto: Skärmavbild/TV4/Bonde söker fru och Instagram/matthaggerz

Bonde söker fru-profilen Matthew Haggerty är från Australien, men söker kärleken i Sverige. Frågan på allas läppar är därför – varför har Matthew stannat kvar på svensk mark, fastän kamerorna stängdes av för flera månader sedan? Nu ger han sitt oväntade svar…

Bonde söker fru 2022 börjar lida mot sitt slut, och känslorna på gårdarna blir bara mer och mer intensiva. En av säsongens starkaste profiler är bonden och australiensaren Matthew Haggerty. Med sin aussie-dialekt fångade han många tjejers intresse, och närmare 300 brev trillade i hopp om att vinna hans hjärta. 

Läs mer

Bonde söker fru 2022 börjar lida mot sitt slut, och känslorna på gårdarna blir bara mer och mer intensiva. En av säsongens starkaste profiler är bonden och australiensaren Matthew Haggerty. Med sin aussie-dialekt fångade han många tjejers intresse, och närmare 300 brev trillade i hopp om att vinna hans hjärta. 

Matthew Haggerty från Australien har sökt kärleken i Bonde söker fru 2022

I succéprogrammet Bonde söker fru bjuder Matthew in fyra lyckligt lottade tjejer till sina familjekompisars gård i Sverige. Men hans ursprungliga hemmaplan är “the land down under”, och förhoppningen är att hitta en tjej som kan göra honom sällskap i Australien. 

Matthew huserar på sina familjekompisars gård. Foto: TV4/Bonde söker fru

Stora snackisen – Bonde-Matthews nya frisyr

En av säsongens stora snackisar har varit Matthew Haggertys långa hår som lockar sig i nacken. Programmet spelades in i somras, och sedan dess har flera månader hunnit gå, och Matthews ikoniska frisyr har även hunnit ändras. Vill du se den drastiska förvandlingen? Här kan du läsa om Bonde söker fru-Matthews nya frisyr!

Därför har Bonde-Matthew stannat kvar i Sverige – efter Bonde söker fru 2022

Och fastän flera månaderna har gått, har Matthew Haggerty fortfarande inte åkt hem till Australien. Hans Instagram har fyllts med uppdateringar från diverse metropoler runtom i Europa, och stories har pekat på att han har befunnit sig i Sverige. 

Men vad är det egentligen som har hållit honom kvar på svensk mark? Kan det vara kärleken måntro? Nu berättar Matthew för Nyheter24 hur det egentligen ligger till!

– Jag har helt enkelt bott i Sverige i ett år. För flera år sedan, redan innan jag ens kom till Sverige, skaffade jag ett 12-månadersvisa. Jag påbörjade mitt visa i januari 2022 så jag flyger tillbaka i januari 2023 när det går ut, berättar Bonde söker fru-profilen. 

Det bjöds in till fest på gården! Foto: TV4/Bonde söker fru

Därför flyttade Bonde söker fru-Matthew till Sverige

Men vad var det egentligen som lockade Matthew till lilla landet lagom? Det visar sig att det var Matthews familjevänner Will och Evelina som fick honom till Sverige från första början. 

– De bjöd in mig för flera år sedan. Vi är nästan som familj, så han föreslog att jag skulle komma och bo med dem när jag var klar med skolan. Och jag sa: “Det är ingen dålig idé faktiskt!”. Jag har velat göra den här resan i sex år, men sen kom covid och jag behövde fortsätta jobba hemma tills det blåste över. 

– Jag är väldigt glad över att ha varit här, det har varit grymt. 

Väskorna ska alltså vara packade till januari 2023, men när exakt Matthew kommer återvända till Sverige är ännu oklart. 

– Jag är inte helt säker än. Jag har inte riktigt planerat så långt fram i tiden. Jag planerar definitivt att komma tillbaka till Sverige, jag älskar ju Sverige. Men om det blir nästa år, det vet jag inte. 

Tjejerna på Matthews gård blir bara färre. Foto: TV4/Bonde söker fru

Bonde-Matthew om framtidsplanerna: "Köpa ett hus"

När Nyheter24 pratar med Matthew är han återigen på resande fot, och befinner sig i italienska staden Pisa, tillsammans med en vän från Australien. Men i slutet av januari går flyget tillbaka till “down under”. Och det verkar som att Matthew planerar att stanna på hemmaplan i alla fall ett tag framöver. 

– Jag tror att det är planen just nu. Jag måste åka hem och tjäna mer pengar, att resa är dyrt. Jag kommer definitivt vara hemma ett bra tag för att jobba och bygga upp lite besparingar, och köpa ett hus vid något tillfälle, säger Matthew Haggerty till Nyheter24.

Hör Matthew berätta mer i videon nedan:

Premium
Engångsbetalning - snabbt och enkelt
Detta är en låst artikel. Logga in om du redan har köpt den.
Läs våra köpvillkor här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.