Är Ida och Jon-Krista ett par idag – efter Bonde söker fru?
Är Ida och Jon-Krista ett par idag – efter Bonde söker fru? - Foto: Skärmavbild/TV4/Bonde söker fru

Ida bryter tystnaden – efter uppbrottet från Jon-Krista: ”Skönt”

Till tittarnas stora förvåning höll det inte mellan Jon-Krista och Ida efter Bonde söker fru. Nu uttalar sig Ida för första gången på sin instagram, efter den oväntade vändningen i sista avsnittet.


Den nervkittlande säsongen av Bonde söker fru 2022 har nu tagit slut. Svenska folket har fått följa bönderna Matthew Haggerty, Henrik Kullander, Elin Sandblom och Jon-Krista Jonsson i deras jakt på kärleken. Och säsongen har minst sagt bjudit på höga toppar och djupa dalar. 

Jon-Krista valde Ida – Nathalie tvingades lämna Bonde söker fru

Renskötaren Jon-Krista Jonsson i Tavelsjö fick epitetet “definitionen av en bra man”, och bland de fyra tjejerna på hans gård bubblade kärlekskänslorna. Jon-Krista såg stor potential i allihop, något som gjorde att hans val var allt annat än lätta att ta. 

En tårögd Jon-Krista valde till slut Ida Öbro och Nathalie Sandberg, som han hade dejtat sedan innan, fick lämna den vackra gården med ett brustet hjärta. 

Här kan du läsa om kritiken Nathalie mött efter Bonde söker fru – och Jon-Kristas svar.

Jon-Krista valde Ida. Foto: TV4/Bonde söker fru

Bonde söker fru 2022: Är Jon-Krista och Ida fortfarande tillsammans?

Efter turturduvornas romantiska semester på Gotland fanns en viss fråga på allas läppar – har kärleken hållit mellan Ida och Jon-Krista? 

Den uppmärksamma tittaren har kunnat se att det har dykt upp kryptiska inlägg och kommentarer på Jon-Kristas Instagram gällande hans relation till Ida idag. 

Under en frågestund fick Bonde-profilen nyligen en fråga om han och Ida fortfarande är tillsammans där han svarade följande:

Foto: Instagram/jonkrista

"Det är många som frågar om det. Men ni får vänta tills på onsdag, då avslöjas det", skrev Jon-Krista då. 

Och under onsdagen var det dags att få reda på parets relationsstatus idag. I det allra sista uppföljande avsnittet av Bonde söker fru fick tittarna äntligen svaret på frågan alla undrar. 

I säsongsavslutningen besökte programledaren Linda Lindorff alla bönder, flera månader efter att kamerorna slutat rulla, och när hon anlände till Jon-Kristas gård nåddes hon av chockbeskedet. 

Jon-Krista och Ida är inte ett par. Foto: TV4/Bonde söker fru

Jon-Krista och Idas chockbesked – är inte ett par: "Väldigt chockad"

Till Lindas, och tittarnas, stora besvikelse så hade kärleken inte hållit mellan Jon-Krista och Ida. Duon berättar i programmet att mycket hände i Jon-Kristas liv efter inspelningen. Han var inte i fas för att ha ett förhållande, och backade undan. 

– När han blev frånvarande så blev jag väldigt chockad för jag såg inga tecken. Sen när jag fick en förklaring och fick veta vad som hade hänt så fick jag en annan förståelse, förklarade Ida i avsnittet. 

Jon-Krista backade efter sommaren. Foto: TV4/Bonde söker fru

Idas ord efter uppbrottet från Jon-Krista: "Känns skönt faktiskt"

Senare under kvällen då sista avsnittet sändes berättar Ida, i sin Instagram-story, för följarna om känslorna kring att kärleksresan nu tagit slut. Och det är första gången hon kommenterar, det nu offentliggjorda, uppbrottet från Jon-Krista på sina sociala medier. 

– Jag har jobbat hela dagen så jag har inte kunnat vara så aktiv på sociala medier, men jag förstår ju att alla har sett “Vad som hände sen” nu. Och som man ser så dejtar inte jag och Jon-Krista längre. Det har varit ett jävla äventyr, det har varit helt sjukt och jag ångrar absolut ingenting. Det har varit lärorikt och jag är verkligen en erfarenhet rikare. Vi får se vad framtiden har att erbjuda, säger Ida i sin händelse på Instagram. 

Hon förklarar vidare att hon är tacksam över alla fina kommentarer och den stöttning hon har fått från följarna, men uttrycker samtidigt en lättnad över att livet nu kan fortgå som vanligt. 

– Nu är det slut på Bonde och det känns ganska skönt faktiskt. Nu behöver man inte leva som i hemlighet längre, nu kan man bara vara. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".