Oscar Töringe och Amanda Jansson spelar Magnus och Sara i "Tunna blå linjen".
Oscar Töringe och Amanda Jansson spelar Magnus och Sara i "Tunna blå linjen". - Foto: Nyheter24 och Skärmavbild/SVT

Chockbeskedet om säsong 3 av Tunna blå linjen: ”Avslut”

Den andra säsongen av SVT:s succéserie “Tunna blå linjen” fick ett abrupt slut. För Nyheter24 avslöjar Oscar Töringe, som spelar publikfavoriten Magnus, hur seriens framtid ser ut. Och det är både glädje- och chockbesked...


Polisserien “Tunna blå linjen” har blivit en av de största svenska dramasuccéerna någonsin, och hittills har två säsonger sänts på SVT. Den svenska dramaserien handlar om några poliser i Malmö, och om deras ständiga svårigheter att hålla isär jobb och privatliv. 

Oscar Töringe spelar Magnus i "Tunna blå linjen"

En av de mest folkkära karaktärerna är polisen Magnus som spelas av Oscar Töringe. Han som slog igenom stort i samband med rollen i “Tunna blå linjen”, men hur mycket av Magnus finns det egentligen i skådespelaren själv? 

 – Både mycket och lite skulle jag säga. Jag är ju honom, så det kommer man ju inte ifrån, men sen finns det mycket av hans värderingar som jag inte delar. Men givetvis väldigt mycket, säger Töringe till Nyheter24

Oscar Töringe spelar i "Limbo" på Viaplay

Just nu är Oscar Töringe aktuell i Viaplay-serien “Limbo”, som har premiär i februari 2023, och han syns även i pjäsen “Alltid vara vi” på Stadsteatern i Stockholm. 

"Tunna blå linjen" har varit en succé hos tittarna. Foto: Johan Nilsson/TT

Dramatiska dödsfallet i "Tunna blå linjen" säsong 2

Den andra säsongen av “Tunna blå linjen” fick ett dramatiskt avslut. En av huvudkaraktärerna Leah blev nämligen överkörd av en lastbil precis innan eftertexterna rullade. Därefter har spekulationerna varit många kring huruvida succéserien kommer få ytterligare en säsong. 

I november 2022, i samband med att det sista avsnittet av säsong 2 sändes, frågade Expressen manusförfattaren Cilla Jackert om en tredje säsong var att räkna med. Då var svaret en aning svävande. 

Kommer SVT:s "Tunna blå linjen" få en säsong 3? 

Jackert berättade då att en ny säsong var i utveckling, men att det var långt kvar tills ett besked om en fortsättning av “Tunna blå linjen” kunde lämnas. Det är nämligen inte samma sak som att en tredje säsong verkligen blir av. 

– Jag kände mig klar med serien efter säsong två och var framför allt sugen på att berätta om andra världar och andra rollfigurer. Men sen kom jag ändå på en TBL-tematik som kändes intressant som kan generera berättelser till en ny säsong. Det är ett tema som jag kan vända och vrida på. Så det gör jag nu. Men det är verkligen långt kvar och i sin linda. Och SVÅRT. Så vi får se. Baby steps, sa Jackert till Expressen i november 2022. 

Oscar Töringe (Magnus) och Amanda Jansson (Sara) vid inspelningen av Tunna Blå Linjen 2. Foto: Johan Nilsson/TT

Oscar Töringes avslöjande om "Tunna blå linjen" säsong 3: "Avslutande"

När Nyheter24 träffar Oscar Töringe några månader senare, i februari 2023, kommer han med ett glädjande besked till alla som vill se mer av Magnus och polisgänget i "Tunna blå linjen". Kan det komma att bli en tredje säsong av Tunna blå linjen? 

– Ja, men det planeras för fullt för det, så mycket kan jag säga. Sen är det mycket som ska stämma och alla ska kunna. Men det är helt klart planen att det ska bli en trea, säger Töringe. 

Oscar Töringe berättar att ännu har de inte börjat spela in en potentiell tredje säsong. Men för alla "Tunna blå linjen"-fans som hade hoppats på många fler säsonger av serien kan komma att bli rejält besvikna. Den tredje säsongen kan nämligen bli den allra sista. 

– Det pratas också om att det ska vara en avslutande och sista säsong, att man ska knyta ihop säcken. Det hade jag tyckt var fint, berättar Töringe för Nyheter24. 

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
SVT