Wiktoria Johansson och Hugo Alnefelt
Wiktoria Johansson tävlar i Melodifestivalen 2023 med låten "All My Life (Where Have You Been)". - Foto: Stella Pictures/Robert Eklund

Mello-Wiktorias kärlekslycka – med fem år yngre NHL-pojkvännen: "Jättekär"

Wiktoria Johansson ska sjunga sitt bidrag på lördagens deltävling av Melodifestivalen som är en kärlekshyllning till sin pojkvän. Undrar du vem är han? Då har du kommit rätt.


Artisten och låtskrivaren Wiktoria Johansson, 26, gjorde debut i Melodifestivalen 2016 med låten “Save me”. Efter det har hon varit med i programmet 2017 med låten “As I lay me down” och 2019 med låten “Not with me”. Med alla tre låtarna gick Wiktoria direkt till final. 

Wiktoria Johansson under sitt uppträdande på melodifestivalen 2019. Bildkälla: Jessica Gow/TT

Info om Wiktoria Johansson: Uppväxt, ålder och boende 

Wiktoria Johansson föddes den 8 november 1996 i Brämhult, Borås och är hon 26 år gammal. Idag bor hon i en lägenhet i förorten Hägersten, Stockholm. 

Wiktoria är med i Melodifestivalen 2023

För fjärde gången ska Wiktoria Johansson vara med och öppna andra deltävlingen av Melodifestivalen 2023 med låten "All My Life (Where Have You Been)". Wiktoria berättar för TT att låten är en kärlekshyllning till sin pojkvän Hugo Alnefelt, 21.

– Texten är från hjärtat och låten betyder extremt mycket. Han älskar den, men nu när jag nynnar låten för honom säger han åt mig och sluta. Han vill att det ska kännas helt nytt när han ser numret, säger hon.

 Hon har skrivit låten tillsammans med Herman Gardarfve, Melanie Wehbe, Patrik Jean.

Wiktoria Johansson är med för fjärde gången i Melodifestivalen. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Vem är Wiktorias pojkvän Hugo Alnefelt?

Wiktoria Johanssons pojkvän Hugo Alnefelt är 21 år gammal och är professionell ishockeymålvakt. Han har tidigare bott i Florida, USA, och spelat för laget Tamba Bay Lightning, men spelar numera för New York-laget Syracuse Crunch. Dessutom har Hugo spelat i svenska juniorlandslaget i hockey en gång i tiden.

Så träffades Wiktoria och NHL-spelaren 

I en intervju från förra året med Aftonbladet berättar Wiktoria hur paret träffades. 

– Vi gick in i varandra i somras och fick kontakt och sedan rullade det bara på. Allt känns superbra och jag är jättekär, berättar hon i intervjun.

Wiktoria och Hugo har varit tillsammans i mer än ett år. Bildkälla: Stella Pictures/Göran Granlund

Paret lever nu på olika delar av atlanten men löser det genom ständig kontakt.

– Vi saknar såklart varandra väldigt mycket, men det funkar faktiskt förvånansvärt bra. Vi pratar i stort sett varje kväll och tidsskillnaden funkar bra då det bara är sex timmar, berättar Wiktoria i intervjun.


Wiktorias syster var med i Melodifestivalen 2022

Wiktoria Johanssons syster Malin Christin Johansson, 30, känd som Malin Christin, är både låtskrivare och sångerska. Förra året ställde Malin Christin upp med ett bidrag i Melodifestivalen som heter "Synd om dig" som hon hade skrivit tillsammans med Jonathan Lavotha och Oliver Heinänen

Låten kom på sjunde plats vilket resulterade i att hon åkte ut ur tävlingen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!