Ett inslag i Melodifestivalens andra deltävling väckte starka reaktioner.
Ett inslag i Melodifestivalens andra deltävling väckte starka reaktioner. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Tittarnas ilska mot Mello-inslaget: "Förnedrings-tv på hög nivå"

Melodifestivalen är i full gång och programmet samlar varje helg miljonpublik. Men i lördagens deltävling var det ett inslag som fick flera tittare att reagera.


Melodifestivalen-tåget tuffar vidare och artister fortsätter att göra upp om en plats i finalen som går av stapeln på Friends Arena i början av mars. 

Under lördagens deltävling i Linköping var det Maria Sur, med bidraget "Never Give Up", och Panetoz, med låten "On My Way", som knep finalplatserna, medan Theoz och Tennessee Tears landade varsin semifinalplats. 

Här kan du läsa allt om Panetoz: medlemmarna, kärleksliven och miljonbolaget.

Kritiken mot Melodifestivalen 2023: "Ovärdigt"

Men när den andra deltävlingen gick av stapeln var det inte bara låtarna som tittarna tyckte till om. Ett inslag, där låtskrivaren Thomas G:son blev invald i Melodifestivalens "Hall of fame", väckte nämligen starka reaktioner.

I segmentet framgick det att G:son "kidnappats" för att man skulle forska på hans hjärna, som producerat otaliga Mello-hits genom åren, och han placerades på en brits med en hjälm, försedd med elektroder, på huvudet. 

"Fruktansvärt dåligt! Så ovärdigt! Kunde ni inte hylla honom istället? På ett ärofullt sätt istället. Humorn blir bara sämre och sämre för varje år", skriver en tittare på Melodifestivalens Instagram. 

"Förnedringstv på hög nivå. Skämma ut G:son så!!!", skriver en annan, varpå en tredje fyller i:

"Ett värdigt inslag om G:sons låttexter genom åren och arbetsprocess m.m. hade väl ändå varit på sin plats istället för vad flamsiga det där nu var. Nästan som att man hånar honom istället för att hylla honom."

"SVT…. SKÄMS!", skriver ytterligare en person.

Foto: Skärmavbild/Instagram/melodifestivalen

Flera går också hårt åt programledaren Jesper Rönndahl i kommentarsfältet, men än så länge har SVT inte svarat på kritiken. 

Läs här om varför Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren bojkottar Melodifestivalen 2023.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!