Pär Lernström gör det oväntade i Talang 2023.
Pär Lernström gör det oväntade i Talang 2023. - Foto: Skärmavbild/TV4/Talang

Pär Lernströms oväntade drag i Talang – chockar alla: "De här människorna..."

I fredagens Talang presenterade balettläraren Eugenia ett dansnummer som väckte minst sagt många känslor. Numret berör så pass mycket att juryn och publiken har svårt att hålla tillbaka tårarna. Därefter gör programledaren Pär Lernström det oväntade.


Bakom jurybordet i Talang 2023 sitter David Batra, Helena Bergström, Johanna Nordström och Viktor Norén. Och hittills har de gallrat noggrant bland de många talanger som testat lyckan på den stora scenen. 

Här kan du se när Noor, 18, rörde Talang-juryn till tårar

Talang 2023: Eugeina från Ukraina presenterar ett dansnummer

Det har snart gått ett år sedan Ryssland gick till storskalig attack mot Ukraina och kriget utbröt. Dansläraren Eugeina flyttade från Ukraina för tre år sedan och vid krigets utbrott hjälpte hon mammor och barn att fly till Sverige. 

Vid krigets utbrott hjälpte Eugeina mammor och barn att fly till Sverige. Foto: TV4/Talang

I fredagens avsnitt av Talang presenterade hon ett dansnummer som minst sagt väckte starka känslor. På Talang-scenen framförde dansgruppen “Children of Ukraine”, i åldrarna 8 till 15, ett nummer som berör hela juryn, publiken och även programledaren Pär Lernström

Johanna Nordström och Helena Bergström i tårar – efter dansnumret i Talang 2023

Efter det känslosamma framträdandet fick både Helena Bergström och Johanna Nordström svårt att få fram orden. 

Det blev känslosamt bakom jurybordet. Foto: TV4/Talang

– Jag kan nästan inte prata. Det är fruktansvärt vad ni har gått igenom. Men jag är så tacksam att ni kom ikväll. Det var så berörande för ni berättade er historia med er dans. Det var så vackert, sa Helena Bergström. 

Johanna Nordström fick svårt att hålla tillbaka tårarna. Foto: TV4/Talang

– Dansen berörde mig in i hjärtat. Ni kom hit med en historia som ingen ska behöva gå igenom, sa Johanna Nordström genom tårarna. 

Pär Lernström gav ut en "golden buzzer" i Talang 2023

Därefter sprang Pär Lernström upp och ställde sig vid jurybordet, och gjorde det oväntade. I de flesta fall är det endast jurymedlemmarna som kan välja att skicka de sökande direkt till Talangfinalen, men i fredagens avsnitt såg det lite annorlunda ut. 

– De här barnen är här för att det är så mycket som är fel i vår värld just nu. Och det här har ingenting med några tv-program eller röstningar att göra. Men de här människorna måste få all den uppmärksamhet de kan få, för de här människorna förtjänar det här mer än någon annan, sa en berörd Pär Lernström. 

Pär Lernström tryckte på "golden buzzer"-knappen. Foto: Tv4/Talang

Efter de känslosamma orden tryckte Pär Lernström på den berömda “golden buzzer”-knappen. Det betyder att dansgruppen går direkt vidare till final! 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!