Säsong 14 av Paradise Hotel stoppades – nu sänds säsong 15
Säsong 14 av Paradise Hotel stoppades. - Foto: Pressbild/Patricia Recourt/Viaplay och Jessica Gow/TT

Nu sänds inställda säsongen av Paradise Hotel – ilskan bakom kulisserna: “Ångest"

Publicerades: 20 Mar, 16:15, Uppdaterades: 20 Mar, 17:46

Drygt två år efter inspelningen har nu den sista säsongen av Paradise Hotel premiär. Detta trots att den till en början skrotades. Men alla deltagare är inte nöjda över att den inställda 15:e säsongen nu ska sändas.


Det var våren 2021 som den pågående 14:e säsongen av "Paradise Hotel" stoppades efter att två kvinnliga deltagare anklagade en manlig deltagare för sexuella övergrepp. En förundersökning om våldtäkt och sexuellt ofredande inleddes, som i april 2022 lades ner. 

Säsong 15 av Paradise Hotel sänds på Pluto TV – till deltagarnas missnöje

Även den redan inspelade 15:e säsongen av Paradise Hotel stoppades från att sändas – fram tills nu. Den 20 mars 2023 hade nämligen säsong 15 av Paradise Hotel premiär på Pluto TV. Men det här är något som har väckt starka känslor hos flera av deltagarna. 

Expressen pratade nämligen med flera deltagare som anonymt uttryckt sitt missnöje över att säsongen ska sändas. 

Nicole Falciani är programledare för Paradise Hotel. Foto Jessica Gow/TT

Nyheter24 har tidigare rapporterat om vad programledare Nicole Falciani tycker om att den inställda Paradise Hotel-säsongen nu sänds

Paradise Hotel-deltagaren Olle Axeland om inställda säsongen: "Mycket ångest"

Deltagaren Olle Axeland, 25, förklarar att det för honom kändes tungt när han nåddes av nyheten att säsongen skulle sändas. 

– Det var rätt tufft när vi fick reda på den. Speciellt jag fick rätt mycket ångest över det. Man har valt att gå ifrån det här Paradise Hotel-livet nu, gått vidare och startat om med ett nytt liv, berättar han för Nyheter24 och fortsätter:

– Så ja, det var rätt många klumpar i magen. Men nu känner jag att det har blivit lite lättare att hantera med tiden. 

Olle Axeland har haft ångest inför att säsongen ska sändas. Foto: Jessica Gow/TT

Ida Fransson medverkar i säsong 15 av Paradise Hotel: "En chock"

För deltagaren Ida Fransson, 23, var beskedet till en början oväntat, även om hon nu har smält det en aning mer.  

– För mig så kom det som en chock till en början. Men jag har haft i bakhuvudet att den här säsongen säkert kommer komma ut förr eller senare. Så man har nog gått och tänkt på det lite här och där. Det kom oväntat, men nu har jag landat i det och det känns bara roligt att det ska sändas, förklarar Ida Fransson. 

Ida Fransson beskriver det som "en chock". Foto: Jessica Gow/TT

Jesper Bengtsson om skrotade säsongen av PH: "Ska bli kul"

Jesper Bengtsson, 27, har medverkat ett flertal gånger i den populära dokusåpan, och tillhör kategorin av deltagare som är glad över att PH-säsongen ska sändas. 

– Det kom absolut som en chock för mig. För egen del så tycker jag att det ska bli kul att se. Jag får visa en annan typ av sida än vad jag gjort tidigare, och mitt liv kommer inte förändras på något sätt överhuvudtaget. Jag är tryggare i mig själv än vad jag var tidigare, och när det kommer till jobbiten så kommer jag inte påverkas heller. Jag är min egen chef så det är svårt att få sparken, säger Jesper till Nyheter24 och fortsätter: 

– Jag tror inte någon kan få sparken även om folk har snackat om det. Det är väl lite fel grunder. Jag påverkas inte negativt på något sätt. Det enda som jag kan tycka är lite tråkigt är vänner man har fått som påverkas på ett negativt sätt.

"Jag påverkas inte negativt på något sätt", säger Jesper Bengtsson. Foto: Jessica Gow/TT

Jesper Bengtsson tror att ångesten hos några av deltagarna dels handlar om att de är rädda att det kommer påverka deras jobbsituation. 

– Det har gått två och ett halvt år. Folk har hoppat på utbildningar eller valt att gå en jobbriktning som kanske inte ser lika positivt på det hela. För dem känner man ju empati ändå. 

Olle Axeland om livet efter Paradise Hotel 2023: "Har mognat"

Olle Axeland förklarar att han har förändrats väldigt mycket på dessa dryga två år som har passerat sedan Paradise Hotel-säsongen spelades in. 

– På två år händer det rätt mycket hos en människa, man ändrar sitt tankesätt. När jag var där och spelade in var jag 23 år. Då var jag en festmänniska, jag tyckte det var kul. Men nu har jag ju mognat på ett annat sätt i att man inte hittar nöjet i det längre. Man har andra ambitioner i livet. 

Enligt Olle Axeland kan det kännas som att det blir en krock i personligheten när det nu sänds på tv drygt två år senare. 

– Jag tror att det mycket handlar om hur man ser på det hela. Det kan också vara att du får se din egna utveckling under åren och istället känna en stolthet i vem man har blivit idag. Ingen av oss kan påverka eller göra någonting för att det inte ska sändas, även om vissa vill det mer än andra. Däremot kan vi alla påverka hur vi tar ställning till det, inflikar Jesper Bengtsson. 

Relaterat
Senaste nytt

Drottningen hyllas i nästa "The Crown"

Publikrekord på Sweden Rock

1 timme sedan
Festivalen Sweden Rock avslutas på lördagskvällen och arrangemanget har i år haft fler besökare än någonsin tidigare – 171 580 sålda biljetter fördelat på fyra dagar.

Efter knivdåd - skjuter fram utomhusbio

2 timmar sedan
Annecys internationella festival för animerad film skulle ha öppnats i morgon, söndag, med utomhusbio i parkområdet Le Pâquier intill Annecysjön i sydvästra Frankrike.

Tove Janssons okända konstverk visas i Paris

idag 13:54
Målningar, teckningar och illustrationer av Mumintrollets skapare Tove Jansson, som tidigare inte setts av allmänheten, ställs ut i Paris i höst, skriver The Guardian.

Robyn och Charli XCX gör musik tillsammans

idag 12:56
Svenska Robyn och brittiska Charli XCX jobbar på gemensam ny musik, enligt ett inlägg på Charli XCX Twitter.

Sex brännskadade under "Gladiator"-inspelning

idag 10:56
Sex personer i produktionen har skadats i en olycka under inspelningen av storfilmen "Gladiator 2" i Marocko, skriver Deadline.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.