Olle Axeland, Ida Fransson och Jesper Bengtsson medverkar i Paradise Hotel.
Olle Axeland, Ida Fransson och Jesper Bengtsson medverkar i Paradise Hotel. - Foto: Skärmavbild/Pluto TV/Paradise Hotel

Paradise Hotel-deltagarna avslöjar: Fick de betalt för att vara med i skrotade säsongen?

Just nu sänds den inställda säsongen av Paradise Hotel. Men fick deltagarna betalt för att vara med i säsong 15? Det avslöjar de för Nyheter24...


Under våren 2021 avbröts den 14:e säsongen av realityprogrammet "Paradise Hotel" efter misstankar om sexuella övergrepp. En förundersökning om våldtäkt och sexuellt ofredande inleddes, vilken sedan lades ner i april 2022. 

Inställda säsongen av Paradise Hotel sänds på Pluto TV

Även den sista inspelade säsongen stoppades från att sändas, men efter att rättigheterna till programmet köptes upp av ett nytt bolag är Paradise Hotel nu tillbaka. Säsong 15 av Paradise Hotel hade nämligen premiär på Pluto TV den 20 mars 2023. 

Men ett flertal av de medverkande har uttryckt sitt missnöje över att den tidigare skrotade säsongen nu får se dagens ljus. Här kan du läsa om vad deltagarna tycker om inställda säsong 15 av Paradise Hotel.

Fick Paradise Hotel-deltagarna betalt för säsong 15?

Den tidigare skrotade säsongen följer det gamla PH-konceptet, och precis som i tidigare säsonger satte sig deltagarna på ett plan till bildsköna Mexico, där de stannade kvar tills de blev utslagna från hotellet. 

Olle Axeland, programledare Nicole Falciani, Ida Fransson och Jesper Bengtsson. Foto: Jessica Gow/TT

Det här innebär att man behövde sätta livet hemma i Sverige, med allt vad det innebär, på paus. Men fick deltagarna betalt för sin medverkan? Nyheter24 frågade deltagarna Ida Fransson, Olle Axeland och Jesper Bengtsson

De två förstnämnda är nya ansikten i sammanhanget och har aldrig medverkat i Paradise Hotel innan – något som ser ut att speglas i arvodet.

– Man fick väl en liten stödsumma, berättar Ida Fransson. 

Deltagarna vill däremot inte svara på exakt hur mycket som summan låg på.

– Jag kan inte svara på hur mycket. Men det är verkligen inget att skryta om, om man säger så. Första gången är det väl inte det. Man har inte riktigt det värdet på sig i tv just i början, förklarar Olle Axeland. 

Jesper Bengtsson om arvodet för Paradise Hotel: "Bra betalt"

Jesper Bengtsson har medverkat i tidigare säsonger av Paradise Hotel, där han blev en av de mest utmärkande profilerna. Och att ha varit en veteran i sammanhanget verkar ha märkts på arvodet. 

– Jag kommer inte gå in på summan men jag fick bra betalt. Och om man får vara osvensk så är jag värd den summan. Punkt, säger Jesper till Nyheter24 och tillägger: 

– Jag skulle inte ha deltagit för mindre. Men jag är inte besviken med det jag fick heller. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen har särskild händelse under Eurovision

Bonde-Ellinors syrliga ord om Filip: "Jag är ledsen men..."

Ellinor Eke-Göransson blev "Bonde-Ellinor" med hela svenska folket efter att hon träffat Filip Nilsson i Bonde söker fru 2021. När paret gjorde slut året därpå så var det många tittare som blev nyfikna över vad som hänt egentligen.

Masked Singer anmält fyra gånger: "Obehagligt"

1 timme sedan
Masked Singer Sverige är en stor succé på TV4. Varje vecka lockar underhållningsprogrammet med Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El-Refai miljonpublik. Men det finns en del detaljer som har fått tittarna att anmäla programmet.

Ryssland efterlyser regimkritisk författare

3 timmar sedan
Den ryska polisen har efterlyst författaren Daria Serenko. Det är ännu ett exempel på det allt hårdare klimatet för regimkritiker i landet.

"Stöld"-regissören: Vi har upplevt rasismen

3 timmar sedan
För regissören Elle Márjá Eira och huvudrollsinnehavaren Elin Oskal är det hat mot samer som skildras i filmen "Stöld" i högsta grad verklighet. Vi upplevde det faktiskt mitt under inspelningen, säger Elle Márjá Eira.

Det måste "Paradise"-deltagarna göra för att få ligga i huset

3 timmar sedan
Den nya säsongen av “Paradise” har haft premiär, och precis som tidigare så finns det strikta regler kring sex och samtycke. – Vi tänkte först det här med tummen upp skulle vara skit-cringe, säger deltagaren Josefine Horst.