Stockholm

SVT-klippet väcker starka reaktioner: "Mår illa"

"Drag Race Sverige" hade premiär i början av mars.
"Drag Race Sverige" hade premiär i början av mars. Foto: Skärmavbild/SVT/Drag Race Sverige

Ett kortare videoklipp från tv-programmet "Drag Race Sverige" har väckt starka känslor när SVT delat det i sina sociala medier,


Läs mer

Den amerikanska realityserien "RuPaul's Drag Race" har gjort succé världen över i hela 15 säsonger och många satt därför bänkade när den svenska versionen av programmet hade premiär i början av mars.

I "Drag Race Sverige", som programleds av Robert Fux, ska nio dragqueens göra upp om titeln som "drottning" genom olika tävlingsmoment.

Allt om Robert Fux i "Drag Race Sverige": Ålder, familj och uppväxt

Linus Mauritz öppnade upp om mobbningen

Det första avsnittet av "Drag Race Sverige" ledde till minst sagt blandade känslor, och nu har ett kortare videoklipp från ett av de senare avsnitten fått kommentarsfältet på SVT:s Facebook-sida att koka.

Mer specifikt rör det sig om ett klipp där deltagaren Vanity Vain, vars riktiga namn är Linus Mauritz, berättar om uppväxten och den mobbning Mauritz utsattes för under sin uppväxt.

– Gymnastiken tyckte jag var värst i skolan. Det fanns gånger då jag kom tillbaka efter lektionen och inte hade några kläder. De kunde ligga nerpissade i toan, berättar säger Mauritz i klippet och konstaterar vidare:

– Jag blev väldigt psykiskt sjuk av mobbningen. 

Tittarna: "Mår illa av ondskan"

I skrivande stund har klippet fått över 2 200 likes och delats 120 gånger. Bland de över 200 kommentarer som inlägget delar tittarna med sig av egna upplevelser av mobbning, men framförallt skickar de peppande ord till Linus Mauritz och upprörs över hur dragshowstjärnan behandlats.

"Det gör så jävla ont i hjärtat att hör hur jävla dumma folk kan vara mot andra för man inte är som andra", skriver en person.

"Åh jag mår illa av ondskan och okunskapen och denna jävla NORM vi ska leva efter för att bli accepterade", skriver en annan.

"Föräldraansvar kallas det. Det är ert förbannade ansvar att stävja barnens mobbartendenser och fostra barnen till empati och förståelse. I övrigt så måste skolan i stort bli mycket mycket bättre på att ta tag i dessa konflikter och sluta vara så sjukt rädda att kränka någon. Folk i allmänhet är otroligt konflikträdda i det här landet...", skriver ytterligare en person.

Foto: Skärmavbild/Facebook/SVT

Läs alla våra nyheter om "Drag Race Sverige" här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.