Drag Race Sverige skapar reaktioner
Drag Race Sverige skapar reaktioner på sociala medier. - Foto: Karl Nordlund/SVT och Henrik Montgomery/TT

Storbråk om programmet "Drag Race Sverige" på SVT

Drag Race Sverige hade premiär i helgen och bjöd på show, glädje och mode men på sociala medier är tittarna inte helt nöjda. Det har nämligen blivit storbråk i kommentarsfältet på Instagram...


Förra veckan var det premiär för den nya SVT-serien “Drag Race Sverige” på SVT. Ett program där nio dragqueens tävlar mot varandra om att bli "drottning" genom olika tävlingar. Programmet "Drag Race Sverige" kommer ursprungligen från den amerikanska "RuPauls Dragrace" och som hade premiär 2009. Nu har programmet rest hela vägen till Sverige för att underhålla tv-tittarna på lördagskvällarna. 

Vinnaren av programmet vinner 100 000 kronor och ett framträdande på Allsång på Skansen. Bildkälla: Karl Nordlund/SVT

Första avsnittet hade premiär i lördags och vi har nu fått möta de nio talangerna, men också programledaren Robert Fux, 43. Förutom att leda "Drag Race Sverige" så är han skådespelare, manusförfattare, trans- och queerprofil. 

Förutom Robert består jurypanelen av flera välkända ansikten. Tillsammans med Robert kommer artisten Kayode "Kayo" Shekoni, 58, och radioprataren Farao Groth, 37, betygsätta talangerna. Varje vecka är det dessutom en gästjurymedlem som gör besök i programmet och i första avsnittet är det ingen mindre än artisten Daniela Rathana, 27.

Första avsnittet av "Drag Race Sverige" fick tittarna att rasa

På Drag Race Sveriges Instagramkonto blir programmet överöst med kärlek och förväntningar inför första säsongen men på SVTs konto är det blandade känslor. Ett flertal kommentarer kritiserar programmet och innehållet på SVTs Instagraminlägg.


Några som har negativa åsikter om "Drag Race Sverige" på Instagram. Bildkälla: svt/Instagram

Däremot så är det flera som försvarar "Drag Race Sverige". De påpekar att det är viktigt med denna typ av innehåll som bidrar med både inkludering och underhållning.

Drag Race Sverige visas på lördagar klockan 21:30 på SVT.

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!