Redan efter fyra dagar väljer en av deltagarna att lämna Robinson 2023 självmant
Redan efter fyra dagar väljer en av deltagarna att lämna Robinson 2023 självmant - Foto: Robert Jadenfelt/TV4

Hen lämnar Robinson efter fyra dagar: "Sagt upp mig från jobbet"

En av årets deltagare i Robinson väljer att lämna tävlingen självmant, efter fyra dagar. Det blev för mycket för en av dem när hen tvingades till "ingenmanslandet".


Robinson 2023 har börjat och redan i det första avsnittet togs tittarna med storm när två deltagare var tvungna att lämna tävlingen direkt. 

Det deras medtävlande inte fick veta, men som tittarna snart blev varse, var just att de två tävlande skulle tävla mot varandra i det så kallade ”ingenmanslandet”.

De två tävlande som hamnade där var Salam Al Zerkani och Alva Trané. Tanken var att de skulle sitta fastkedjade och tävla sig tillbaka till Robinson. Men för en av dem blir så inte fallet. 

Sa upp sig från jobbet – åker hem självmant

Redan efter fyra dagar valde en av dem att lämna tävlingen självmant, trots att hen sagt upp sig från jobbet och ställt in familjens semester.

Salam Al Zerkani var den som till slut lämnade av egen vilja. Till tidningen Aftonbladet berättar han om känslorna som till slut fick bägaren att rinna över.

– På Ingenmansland var jag riktigt förbannad. Kedjan som vi satt fast med tog på mig. Vi satt ju fastkedjade som djur, det kändes inte rätt, berättar han för tidningen.

I ren besvikelse ska han istället ha bestämt sig för att lämna tävlingen då han upplevde en besvikelse över det som skulle ha blivit ett äventyr.

– Jag hade krigat för att ta mig till Robinson! Jag hade sagt upp mig från jobbet och ställt in familjesemestern. Men sen hamnade jag i en sån situation, det kändes inte rättvist. Jag kunde inte acceptera, jag hade för mycket ilska inom mig och det tog på krafterna, säger han till Aftonbladet. 

"Jag har ju redan kommit med i ”Robinson”, det är inte rättvist att jag ska hamna på en sido-ö och försöka tävla mig tillbaka", säger Salam till Aftonbladet. Foto: Robert Jadenfelt/TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!