Mood manager Amanda Eliasson
Vad gör en.... - Foto: TV4

Robinson 2023: Amandas yrke skapar kaos bland tittarna

Robinson 2023 har i år engagerat tittarna från första sekund och det finns en sak få hemma i tv-sofforna kan släppa. Nämligen en viss deltagares yrkesroll...


Robinson 2023 har sannerligen haft en rungande start och redan första veckan så har programmet bjudit på drama, tårar, tävlingar och avsked. 

Alva Trané var en av de två deltagare som tilldelades rollen som lagkaptener. Det hela var dock någonting som resten av deltagarna inte fick veta. Lagkaptenerna fick därefter i uppgift att välja ut två från varje lag som skulle tvingas att lämna tävlingen. 

– Jag vill inte förstöra folks dröm. De har ju sökt hit av en anledning, sa Alva och bröt ihop i tårar.

Alva Trané. Bildkälla: TV4

En av de som fick lämna var Zeki Demir.

Men Zeki lämnade inte utan friktion. 

– Det var väntat. För jag klickade inte med er, sa Zeki Demir. Han sa sedan till Sanna Strand som var med och beslutade att han skulle få lämna. 

– Och du, bara för att jag är invandrare så pratar jag inte så dålig svenska. Det var alltid: ”Vad sa du?”.

Det blev bråk i Robinson 2023. Bildkälla: TV4

Detta fick Sanna snabbt att reagera: 

– Du, det där stämmer inte.  Det finns inget i mig som har något emot dig för att du inte pratar ren svenska. Jag har varit gift med en jugoslav och har två barn som är halvjugoslaver. Glöm det, lägg ner det där, sa hon.

På sociala medier har tittare påpekat att det hela var rätt val då Zeki visade en aggressiv sida och inte hade passat i ett lag. Någon påpekade även att deltagarna bara befunnit sig en kort tid på ön, och att hans humör antagligen bara skulle bli värre och värre. 

Men det är inte det enda som rört upp känslor hos tittarna. Någonting så enkelt som Amanda Eliassons yrke har rört om i kommentarsfälten. 

Är Amanda Eliassons yrke mood manager?

Varje gång en deltagare pratar i synk så syns det en skylt till höger där namn, ålder och yrkesroll står textad. 

Amanda Eliasson, 29, från Sällsjö är en av deltagarna som redan fått mycket kameratid och ofta hamnar i synk där hon bland annat uttryckt att Robinson inte handlar om komfort utan att testa sig själv. 

Amanda Eliasson i Robinson 2023. Bildkälla: TV4

På sociala medier kan man se att hon fått många hejarop från tittare – men väldigt många har skrivit om en helt annan sak – nämligen hennes yrke. 

Det står nämligen att Amanda arbetar som mood manager. Vissa har inte helt förstått om Amanda sagt det hela med glimten i ögat – eller om det är hennes faktiska yrke. 

Några av kommentarerna. Bildkälla: TV4

Vad gör en mood manager?

En "mood manager" på en arbetsplats har ansvar för att skapa en glad atmosfär och får folk att vilja gå till kontoret. Handlar det om klubb eller restaurang siktar man mer in sig på att få gästerna att trivas.

Mer om fenomenet kan du läsa här.

Nyheter24 söker Amanda Eliasson för en kommentar. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!