Robinson 2023
Robinson 2023 är igång. - Foto: TV4

Efter tittarkaos – nu avslöjar deltagaren det alla vill veta i Robinson 2023

Robinson 2023 har i år engagerat tittarna från första sekund och i år är det fler färgstarka karaktärer än någonsin. En av dem är Amanda Eliasson.


Det har inte varit någon enkel start för deltagarna i Robinson 2023. Säsongen började med att en deltagare i både lag nord och lag syd blev utsedda till hemliga lagkaptener. Deras uppgift blev sedan att skicka ut inte bara en – utan två deltagare ur respektive lag. 

Och det hela gick inte friktionsfritt. 

På sociala medier är det många tittare som anser att det är är fel av produktionen att utse deltagare till ofrivilliga lagkaptener då det finns de som faktiskt vill vara kapten. 

Någonting annat som många reagerat på är deltagarnas personliga saker som bland annat är tarotkort, doftljus och en tatueringsnål. 

Men det är inte det enda som rört upp känslor hos tittarna. Någonting så enkelt som Amanda Eliassons yrke har också rört om i kommentarsfälten. 

Är Amanda Eliassons yrke mood manager?

Varje gång en deltagare pratar i synk så syns det en skylt till höger där namn, ålder och yrkesroll står textad. 

Amanda Eliasson, 29, från Sällsjö är en av deltagarna som redan fått mycket kameratid och ofta hamnar i synk där hon bland annat uttryckt att Robinson inte handlar om komfort utan att testa sig själv. 

Amanda Eliasson i Robinson 2023. Bildkälla: TV4

På sociala medier kan man se att hon fått många hejarop från tittare – men väldigt många har skrivit om en helt annan sak – nämligen hennes yrke. 

Det står nämligen att Amanda arbetar som mood manager. Vissa har inte helt förstått om Amanda sagt det hela med glimten i ögat – eller om det är hennes faktiska yrke. 

Några av kommentarerna. Bildkälla: TV4

Vad gör en mood manager?

En "mood manager" på en arbetsplats har ansvar för att skapa en glad atmosfär och få folk att vilja gå till kontoret. Handlar det om klubb eller restaurang siktar man mer in sig på att få gästerna att trivas.

Mer om fenomenet kan du läsa här.

Robinson 2023: Amanda Eliasson svarar

I en intervju med Nyheter24 bekräftar nu Amanda att hon mycket riktigt är en mood manager. 

– Det stämmer. En mood manager ansvarar för atmosfären på ett företag. Ser till så att stämningen är bra, alla har det bra och blir sedda. Jag är en av tre i ett företag som heter Adventure stories. Vi jobbar med paketresor som är inriktade mot naturen och att man ska våga sig ut på toppturer, paddla kajak, tälta i fjällen, surfa och liknande, berättar hon och fortsätter: 

Amanda Eliasson. Bildkälla: TV4

– Antingen så kommer man till oss ensam eller med kompisar, med en önskan om att lära sig eller bara att få ta del av ett äventyr. Så min roll i det bolaget är att se till så att alla mår bra och får de dom behöver helt enkelt.  

Hon berättar även att jobbet inte handlar om att sitta på ett kontor. 

– Det är ju olika från bolag till bolag vad som krävs av en mood manager. Men jag är inte den typen som jobbar i ett kontor och ordnar fester, avslutar hon. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

idag 06:00
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.