Let's Dance 2023 är i full gång.
Let's Dance 2023 är i full gång. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tittarna rasar mot Let's Dance 2023: "Dags att byta ut..."

Let's Dance 2023 är i full gång, men efter säsongens fjärde program var inte alla tittare helt nöjda med upplägget i TV4-långköraren.


Det var för några veckor sedan som Let's Dance 2023 hade premiär och i vanlig ordning bjuder TV4-programmet på kreativa dansnummer och rafflande utröstningar. 

Men efter lördagens program, som är det fjärde i ordningen, var tittarna inte helt nöjda med utfallet.

Därför lämnar Kristin Kaspersen Let's Dance

Tittarnas kritik mot Let's Dance 2023

Det var radioprofilen Kodjo Akolor som fick lämna tävlingen, men många tittare tyckte att 41-åringen förtjänade att vara kvar – särskilt sett till juryns utlåtanden. 

Flera riktar kritik mot programmets upplägg som helhet och den makt som tittarna har när det kommer till vem som får lämna och vilka som får vara kvar.

"Tittarna ska inte få rösta, de flesta röstar på personen inte på dansen. Det borde vara en jury på cirka 4 personer som är utbildade dansare + juryn i programmet som ska rösta så det hela blir rättvist", skriver en person på TV4:s Facebook-sida.

"Kanske vore det bättre om folk inte fick rösta??", skriver en annan.

"Skulle vara roligt om ni i nästa omgång tar bort folkets röster och bara låta er som är proffs att bedöma dansarnas utveckling och dans", skriver en tredje.

"Dags att byta ut reglerna eller rent av ta bort tittarnas röst! Varför ska ens tittarna få bestämma vem som ska dansa vidare? I program där det bakas eller lagas mat är det domarna som bestämmer vem som ska vara kvar, varför kan det inte vara samma här?", undrar en fjärde.


Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4

Vissa menar på att Charlotte Kalla, likt till exempel Ingemar Stenmark i en tidigare säsong, får röster på grund av att hon är omtyckt som person, snarare än hennes uppvisning på dansgolvet.

"Det var nog dags för Kalla att lämna kan man tycka, men idrottsfolket brukar hålla sig kvar hur de än dansar", skriver en tittare.

"Blir väl som då Stenmark vann. Kalla tar hem alltihop på grund av hennes popularitet i sportvärlden. Inte på grund av hennes danskunskaper", skriver en annan.

Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4

Försvaret: "Är inte SM i dans"

Men vissa försvarar det klassiska upplägget i Let's Dance och tittarnas inflytande över vem som får tävla vidare.

"Det är ett underhållningsprogram, inte SM i dans. Tittarna röstar på de par de tycker om att se på dansgolvet, vilket inte alltid är de som dansar bäst enligt domarna. Ta det inte så allvarligt!", skriver till exempel en person.

Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4

Läs alla våra artiklar om Let's Dance 2023 här.

Senaste nytt

Renée Nybergs enorma miljonregn – så mycket tjänar TV4-profilen

Se bilderna: Här dyker Gunilla Persson upp i Karlstad – sjunger med fans

Natten innan den femte deltävlingen dyker Gunilla Persson upp på genrepet i Karlstad. – Jag älskar Melodifestivalen och tycker det är kul att titta på min konkurrens, säger hon till Aftonbladet.

Islands medverkan i ESC kan avgöras i kväll

1 timme sedan
Bojkott eller inte? Islands medverkan i Eurovision Song Contest kan avgöras på lördagen. Då utses nämligen årets vinnare i Söngvakeppnin, den isländska melodifestivalen. I år är det vinnaren som, i samråd med public servicebolaget Rúv, bestämmer om Island ska delta i tävlingen eller inte.

Richards tolkar Lou Reed på hyllningsalbum

2 timmar sedan
Keith Richards, 80, medverkar på ett hyllningsalbum till Lou Reed med en cover på låten "I'm waiting for the man".

Favoriter med blandade känslor

idag 08:46
Blir det en skånsk dragdrottning, norska tvillingar eller norrländsk gospel i finalen i Friends Arena? I kväll avgörs sista deltävlingen i Melodifestivalen.

Så ofta nämner Bianca Ingrosso Caia – utan att märka det som reklam

idag 08:25
Influencers är dåliga på att reklammärka sina kommersiella inlägg i sociala medier, visar en ny EU-granskning. Syns samma tendenser på Bianca Ingrossos Youtube, och i utsträckningen hon pratar om Caia Cosmetics utan att märka det som reklam? Vi lät AI undersöka saken – det här kom vi fram till.