Exit säsong 3 blir den sista.
Exit säsong 3 blir den sista. - Foto: Stina Stjernkvist/TT och Skärmavbild/SVT Play

Därför blir säsong 3 av Exit den sista – Simon J Berger: "Övergreppsporr"

När säsong tre av tv-serien "Exit" nu har premiär är det för sista gången publiken bjuds på nya avsnitt. För Simon J Berger, som spelar affärsmannen Adam, känns slutet naturligt.
– Det hade allvarligt riskerat att bara bli övergreppspornografi, säger den svenske skådespelaren.


På fredagen den 21 april har den tredje säsongen av "Exit" premiär i SVT Play. Men där tar succéserien, med Simon J Berger i en av huvudrollerna, också slut.

– Tv ville väldigt gärna ha mer och publiken ville det naturligtvis, det hängde på att seriens skapare skulle få en ny idé som han trodde på, säger han till Aftonbladet.

Svenska tv-serier från 2010-talet • 8 grymma serietips

Simon J Berger om sista säsongen av Exit

Så blev inte fallet. Den norske Exit-skaparen Øystein Karlsen tyckte inte att serien kunde fortsätta och med tanke på de komponenter som skildras – knark, prostitution och ekonomiskt fiffel – menar Simon J Berger på att det var lika bra.

– Den här serien är lite speciell med tanke på alla övergreppsskildringar, säger han till Aftonbladet och menar på att det måste finnas en tydlig poäng med att fortsätta med serien, i synnerhet eftersom vissa tittare glorifierar Exit-karaktärerna:

– Det finns ju fans till de här rollfigurerna, tro det eller ej. Visserligen är de as, men det finns en sorts föreställning om att de är jävligt vassa på det de gör. Det finns något som väcker respekt med det.

LISTA: Här är vårens 15 hetaste tv-serier

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!