Amanda Eliasson är en av deltagarna i Robinson 2023
Amanda Eliasson är en av deltagarna i Robinson 2023. - Foto: Skärmavbild/TV4/Robinson

Avslöjandet om stränderna i Robinson 2023 – händelsen bakom kamerorna: “Hörde skrik”

Robinson 2023 spelades in i Malaysia, och livet på de öde stränderna är minst sagt ingen dans på rosor. Men hur långt ligger egentligen stränderna från civilisationen? Det avslöjar Amanda Eliasson för Nyheter24...


Robinson 2023 har hittills, likt tidigare år, kantats av intensiva tävlingar och paktande. Parallellt med det sociala spelet kämpar deltagarna mot hungern, kylan som smyger sig på nattetid och diverse äckliga djur. 

Här kan du läsa alla våra artiklar om Robinson 2023

Robinson 2023: Så långt bort från civilisationen låg stränderna

Robinson-konceptet går som vanligt ut på att de två lagen ska bo på varsin öde strand, likt Robinson Crusoe som programmet fått sitt namn efter. 2023 års upplaga av Robinson spelades in i Malaysia, men hur långt ligger stränderna från civilisationen egentligen? Det avslöjar deltagaren Amanda Eliasson för Nyheter24

– Jag vet inte, men vi åkte båt ganska länge. Jag kan inte svara om vi fick åka en kilometer eller fem kilometer, eller om de körde en omväg eller inte. Jag har ingen aning, förklarar Amanda och fortsätter: 

– Men vi såg inga andra människor. Det var kanske någon enstaka båt som for förbi någon kväll, som man kunde se eller höra. Men det var ju båtförbud på kvällarna av någon konstig anledning. 

Robinson 2023 spelas in i Malaysia. Foto: TV4/Robinson

Amanda berättar att de alltså inte såg några människor, som inte tillhörde produktionen – i alla fall inte på nära håll… 

– Nej, man kunde ju se att det var en människa på båten som körde förbi. Man stod och bara: “Där är en människa!”. Men de var ju så pass långt bort att man inte kunde prata med dem. De såg knappt att vi vinkade.

Sanningen om tävlingarna i Robinson 2023 – som tittarna inte får se: "Bryt!"

Amanda Eliasson om Robinson-stränderna: "Tät djungel och tidvatten"

Lagen har nu mixats upp i programmet. Foto: TV4/Robinson

När det skedde en oväntad twist i Robinson 2023, blev Amanda en av de deltagare som fick byta lag. Det innebär att hon spenderat tid på båda stränderna, Nord och Syd. Och det visar sig att Sydstranden var överlägset bäst. 

– På Lag Nords strand så kom och gick tidvattnet väldigt högt så en stor del av deras strand försvann frekvent. Och sedan så hade de tät djungel som var väldigt fuktig, berättar Amanda och fortsätter: 

– Vi på Syd hade det lite mer öppet och ett mycket längre parti som vi kunde sträcka ut oss över. 

Däremot berättar Amanda att Nordstranden hade mycket bättre fiskemöjligheter. 

– Det var synd att de inte hade kunskapen om att kunna fiska. När jag kom dit och såg potentialen insåg jag att det här går ju att göra något med. 

Amanda är en av deltagarna i Robinson 2023. Foto: TV4/Robinson

Robinson-Amanda om mystiska händelsen på stranden: "Hörde skrik"

Hur långt ligger då Nord- och Sydstranden från varandra? Enligt Amanda var det omöjligt för deltagarna att veta var de låg i förhållande till varandra. 

– Man sätts på en båt och sitter och kollar, så man lär ju känna igen landskapet. Men kör de en omväg eller inte? Jag vet inte. 

– Men det var ju en kväll som vi hade stått och ropat: “Andra sidan är ni klara”, och så hörde man bara skrik. Och då tänkte vi: “Fan, är det andra stranden?”. Men det var det inte.

Och det är fortfarande oklart var det mystiska vrålet kan ha kommit ifrån, och vad exakt det var som lät. 

– Det var ju sådant eko och resonans, så det kan ju ha färdats från någon annan ö. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!