Gift vid första ögonkastet 2023 är i full gång i tv-rutan.
Gift vid första ögonkastet 2023 är i full gång i tv-rutan. - Foto: Ulrika Malm/SVT och SVT

Får deltagarna betalt för att vara med i Gift vid första ögonkastet 2023?

Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och åtta deltagare delar i vanlig ordning med sig av den känsloresa – med upp- och nedgångar – som följer efter bröllopet. Men får de betalt för sin medverkan? Nyheter24 frågade produktionen.


Den nionde säsongen av "Gift vid första ögonkastet" rullar just nu i tv-rutan och i vanlig ordning är det åtta deltagare som paras ihop med hjälp av programmets experter.

Deras relationer inleds med att de gifter sig i samma stund som de träffar varandra för första gången.

"Gift vid första ögonkastet"-Arvids utseendeförändring – efter programmet

Så funkar Gift vid första ögonkastet-inspelningen

Inspelningarna av programmet pågår i drygt sex veckor. För Nyheter24 berättar Kristin Bleckberg, som är projektledare för programmet hos SVT, om hur denna tid ser ut.

– Vi sätter inga regler för vad deltagarna får eller inte får göra eller vilka de umgås med. Däremot så pågår inspelningarna väldigt intensivt under dessa veckor vilket gör att de oftast inte har så mycket tid till att koncentrera sig på annat än att umgås och lära känna den person de gift sig med, oftast är det också vad de väljer själva när de går in i det här experimentet, säger hon och fortsätter:

– Vi har en nära relation med våra par under hela inspelningsperioden där dialog dagligen förs kring vad de gör, hur de mår och vad vi filmar för att sedan kunna spegla deras relation och relationsresa så ärligt som möjligt.

Gift vid första ögonkastet-Caroline berättar sanningen om bilbråket: "Livsfarligt"

Får man betalt för att vara med i Gift vid första ögonkastet?

Men får deltagarna någon ersättning för att medverka i programmet under den sex veckor långa inspelningen? Kristin Bleckberg fattar det kort: 

– Nej.

Är du nyfiken på vem som betalar för bröllopet i Gift vid första ögonkastet 2023? Det kan du läsa om här.

Läs alla våra artiklar om Gift vid första ögonkastet 2023 här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!