Gift vid första ögonkastet 2023 är i full gång i tv-rutan.
Gift vid första ögonkastet 2023 är i full gång i tv-rutan. - Foto: Ulrika Malm/SVT och SVT

Får deltagarna betalt för att vara med i Gift vid första ögonkastet 2023?

Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och åtta deltagare delar i vanlig ordning med sig av den känsloresa – med upp- och nedgångar – som följer efter bröllopet. Men får de betalt för sin medverkan? Nyheter24 frågade produktionen.


Den nionde säsongen av "Gift vid första ögonkastet" rullar just nu i tv-rutan och i vanlig ordning är det åtta deltagare som paras ihop med hjälp av programmets experter.

Deras relationer inleds med att de gifter sig i samma stund som de träffar varandra för första gången.

"Gift vid första ögonkastet"-Arvids utseendeförändring – efter programmet

Så funkar Gift vid första ögonkastet-inspelningen

Inspelningarna av programmet pågår i drygt sex veckor. För Nyheter24 berättar Kristin Bleckberg, som är projektledare för programmet hos SVT, om hur denna tid ser ut.

– Vi sätter inga regler för vad deltagarna får eller inte får göra eller vilka de umgås med. Däremot så pågår inspelningarna väldigt intensivt under dessa veckor vilket gör att de oftast inte har så mycket tid till att koncentrera sig på annat än att umgås och lära känna den person de gift sig med, oftast är det också vad de väljer själva när de går in i det här experimentet, säger hon och fortsätter:

– Vi har en nära relation med våra par under hela inspelningsperioden där dialog dagligen förs kring vad de gör, hur de mår och vad vi filmar för att sedan kunna spegla deras relation och relationsresa så ärligt som möjligt.

Gift vid första ögonkastet-Caroline berättar sanningen om bilbråket: "Livsfarligt"

Får man betalt för att vara med i Gift vid första ögonkastet?

Men får deltagarna någon ersättning för att medverka i programmet under den sex veckor långa inspelningen? Kristin Bleckberg fattar det kort: 

– Nej.

Är du nyfiken på vem som betalar för bröllopet i Gift vid första ögonkastet 2023? Det kan du läsa om här.

Läs alla våra artiklar om Gift vid första ögonkastet 2023 här.

Senaste nytt

Konstnär duckar inte för skjutningarna

1 timme sedan

Nya "Grand Theft Auto" släpps 2025

idag 01:12
Nästa installation i "Grand Theft Auto" – en av världens största spelserier – släpps 2025. Det framgår av en trailer för det nya spelet, det sjätte i ordningen, som publicerades natten till tisdag svensk tid.

Här bryter Lojsan Wallin och sambon mot lagen: "Väldigt nöjda"

igår 21:21
I helgen la Lovisa "Lojsan" Wallin och hennes sambo Buster Reuterswärd ut bilder och videor när de bryter mot lagen. Något som kunde stå paret dyrt.

Miljoner till museer – ska utmana kolonialt arv

igår 18:38
Världskulturmuseerna i Sverige har beviljats tio miljoner kronor från Riksbankens Jubileumsfond till ett projekt med syftet att utmana museernas koloniala historia.

Pernilla Wahlgrens flörtiga kommentar om Joachim Lennholm – och kängan till Bauer

igår 15:49
Pernilla Wahlgren var länge tillsammans med polisen Joachim Lennholm, och trots att det var 15 år sedan som paret gick skilda vägar så tycks Pernilla fortfarande ha ett gott öga för exet...

Lasse Holm ställer in vårturné

igår 15:08
Lasse Holm ställer in sin vårturné "Nutida nostalgi – hits från förr till nu", skriver Sundsvalls Tidning. Holm har under hösten synts i TV4:s "Så mycket bättre" och är i sommar aktuell med 20-årsjubilerande "Diggiloo"-turnén.