"Muren" gör succé i SVT.
"Muren" gör succé i SVT. - Foto: Bo Håkansson/SVT och Skärmavbild/SVT/Muren

Muren-expertens hårda ord om tabben: "Blev fiasko på alla håll"

Alla som någon gång tittat på "Muren" i SVT vet att svårighetsgraden kan vara minst sagt hög – något som även blir märkbart för experterna.


I frågesportsprogrammet "Muren", som hade premiär för första gången 2020, ställs vanligt folk mot en mur av experter för att sätta sin allmänbildning på prov – allt under ledning av Kattis Ahlström.

När årets upplaga av SVT-programmet nu sänds består expertpanelen av flera tunga namn, däribland Sveriges tidigare justitieminister Thomas Bodström och Ulf Danielsson som är professor i teoretisk fysik. 

Ex-kollegans ord om Carina Bergfeldt: "Låt Kattis Ahlström få ta över"

Muren-experten: "Vi kan mycket om lite"

Ytterligare en person som, sedan förra säsongen, är en del av den minst sagt kunniga expert-muren är gymnasieläraren och podcastprofilen Daniel Hermansson, känd från "Historiepodden".

– Man har ett försprång mot den som tävlar, eftersom man ju borde vara mer expert på området. Men de har väldigt breda kunskaper, de som tävlar. De kan lite om mycket, medan vi kan mycket om lite, säger han till Aftonbladet.

Frågesport: 20 färdiga frågor på temat allmänbildning

Expertens miss i SVT:s Muren

Och att frågorna i programmet även är en utmaning för experterna, det visade sig under det senaste avsnittet av "Muren". Då skulle Daniel Hermansson identifiera ett träföremål.

– Jag chansade hejvilt på grötsleven, det var fel. Min sambo stickar mycket och jag tänkte att jag skulle pricka in den och att hon skulle bli imponerad. Men det blev fiasko på alla håll, säger han till Aftonbladet.

Även solen har sina fläckar, med andra ord.

Läs alla våra artiklar om SVT här.

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!