Masked Singer 2023 avgjordes under fredagen.
Masked Singer 2023 avgjordes under fredagen. - Foto: Skärmavbild/TV4/Masked Singer

Tittarnas stora besvikelse efter Masked Singer-finalen: "Fy f*n"

Karamellen stod som vinnare när Masked Singer 2023 avgjorde. Bakom masken gömde sig artisten Klara Hammarström, vilket väckt en hel del reaktioner i sociala medier.


Under flera veckors tid har Masked Singer 2023 rullat i TV4 och när finalen avgjordes under fredagskvällen var det Karamellen som till slut stod som segrare.

Bakom den färgstarka masken gömde sig ingen mindre än Klara Hammarström och när det väl visat sig vara en etablerad artist som vunnit var det flera som inte var helt nöjda – något de vädrade på TV4:s Facebook-sida:

"Tycker inte att artister ska få tävla i Masked Singer. Vikingen och älgen var bäst denna säsong."

"Tycker det är så dåligt när riktiga artister ska vara med & tävla!!!"

"Tycker inte heller att musikartister ska få vara med."

"Hur kul är det att en musikartist vinner? Att Klara Hammarström kan sjunga är ju inte direkt någon överraskning."

"Varför ta med en ung sångerska som är högst aktuell mitt i pågående karriär och etablerad - jag förstår inte hur man tänkt här? Inte ett dugg imponerande eller intressant - som att sätta Björn Skifs eller Tommy Körberg bakom en mask… Det intressanta är ju när någon som i vanliga fall inte jobbar som sångare/sångerska o har en helt annan sysselsättning och ställer upp i detta program."

"Jättefuskigt om en professionell sångerska ska vara med."


Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4

Masked Singer-tittarna: "Så tråkigt!"

Klara Hammarström har tidigare varit med i Melodifestivalen. Foto: Claudio Bresciani/TT

Även i kommentarsfältet på programmets officiella Instagram-konto delar flera tittare med sig av sina åsikter kring segraren.

"Så tråkigt med en musikartist som deltagare i programmet. Är ungefär som att ha med en utbildad kock i Sveriges mästerkock…. Fy fan så tråkigt! Hela grejen men programmet är ju att ha med deltagare man inte tänker kan sjunga?"

"Älskar programidén, tråkigt att vinnaren var en professionell artist. Roligare när det är någon som oväntat sjunger fantastiskt! Men svårt att hitta såklart."

"Känns ju ytterst märkligt att en etablerad artist vinner en sån här tävling."

"Alltså Klara är en fantastisk sångerska inte tal om det. Men det roliga är ju när det är någon som man absolut inte tror kan sjunga. Jag menar André Myhrer det var ju superkul till exempel."

"Svintråkigt att en etablerad artist återigen vann. Hela grejen med programmet var ju att det är kul att höra icke-artister sjunga! Är oxå sjukt irriterande att det är massa fusk, som att det inte alltid är deltagarna som pratar i intervjuerna för att man inte ska höra dialekter, brytning osv. Första säsongen var kul sen gick det bara utför."

"Besviken på att en artist vinner andra året i rad."

"Jag tycker att riktiga sångare har inget att göra på Masked singer."

"Tycker inte att etablerade artister ska vara med. Myhrer är ett perfekt exempel på deltagare som vi vill se!"

"Blev så besviken att det var en (redan sångerska) som vann. ingen spänning alls"

"Hela konceptet med masked singer försvinner när 'vinnaren' är en artist. Grejen med det hela skall ju vara personer man inte räknat med ska sjunga. Tv4 behöver läsa igenom programbeskrivningen och se hur originalprogrammet är uppbyggt."

Foto: Skärmavbild/Instagram/maskedsingersverige

Men andra menar på att det är tittarna som inte har koll på Masked Singer-formatet.

"Intressant att så många verkar ha misstolkat konceptet. I de flesta länder, tex USA, är det övervägande artister av olika slag som är med. I år vann tex Jewel", skriver en person.

Foto: Skärmavbild/Instagram/maskedsingersverige

Och visst är det så. I den brittiska versionen av programmet har till exempel sångerskan Natalie Imbruglia vunnit, medan artisten och rapparen T-Pain vunnit den amerikanska varianten.

Än så länge har varken Masked Singer-produktionen eller TV4 svarat på de kritiska kommentarerna.

Läs alla våra artiklar om Masked Singer 2023 här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!