Dansgolvet stormades under Let's Dance-finalen.
Dansgolvet stormades under Let's Dance-finalen. - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Stella Pictures

Rickard Sjöberg ingrep under stormningen i Let's Dance: "Farligt"

Let's Dance 2023 gick i mål i lördags, och det var inte helt utan dramatik. Under Charlotte Kallas finaldans stormade nämligen aktivister dansgolvet. En av de som ingrep var Rickard Sjöberg.


Det var under lördagen som Let's Dance 2023 avgjordes i TV4. Vinnande ur striden om guldskon gick komikern och Youtube-profilen Hampus Hedström, medan den tidigare skidåkaren Charlotte Kalla fick nöja sig med en andraplats.

Men utöver dans bjöd den direktsända finalen också på ett dramatiskt, och oväntat, inslag. När Kalla och hennes danspartner Tobias Karlsson var mitt i en dans stormade nämligen flera klimataktivister dansgolvet.

Här kan du se bilder på när aktivisterna stormade finalen av Let's Dance 2023.

Rickard Sjöberg: "Vi tar varsin"

De som tog sig in på dansgolvet, med banderoller och ett gult pulver som kastades i luften, blev snabbt bortförda av personer ur Let's Dance-produktionen. En av de som ingrep var den tidigare Let's Dance-deltagaren tillika programledaren Rickard Sjöberg, som efter en stund insåg att det rörde sig om någon slags aktion.

– Då klappade jag till Tobias Bader på axeln och sa ”vi tar varsin”. Då hann ju inte jag fram egentligen innan kameran gjorde sitt jobb på en av dem, så jag hann inte göra så mycket, berättar han för Aftonbladet och refererar till att en av personerna knockades av en kamera.

"En dans där en höggravid kvinna är med"

I efterhand ångrar Rickard Sjöberg att han gav sig ut på dansgolvet tidigare och han är kritisk mot aktivisternas tilltag.

– Jag tycker att i det här fallet blev det farligt eftersom det skedde mitt under en dans där en höggravid kvinna är med. Då blir det väldigt viktigt att göra något, och jag önskar att jag hade ingripit tidigare, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– När man sprider ut pulver på ett dansgolv och Tobias Karlsson och Charlotte Kalla, som är höggravid, dansar, då utsätter man dem för en fara. De kan halka och trilla och göra sig illa. Jag kan tycka att de är ett väldigt dåligt sätt att göra sin röst hörd på, det känns oerhört ogenomtänkt.

Läs alla våra artiklar om Let's Dance 2023 här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!