Carin da Silva
Carin da Silva vinner Sveriges mästerkock VIP. - Foto: TV4

Carin da Silva vinner Sveriges mästerkock VIP – gråter när hon berättar vad pengarna ska gå till

Carin da Silva, 38, vinner Sveriges mästerkock VIP 2023 efter en rungande final mot Simon Sköld. När hon berättade vad pengarna ska gå till så kunde inte tårarna hållas tillbaka...


Carin da Silva, 38, stegade in i kändisvärlden när hon dök upp som proffsdansare i långköraren ”Let’s dance”. Även hennes bror Daniel da Silva var med som dansare i programmet. 

Carin var bland annat med i första säsongen där hon dansade med skådespelaren Viktor Åkerblom Nilsson. Paret tog sig långt och slutade på en tredjeplats, men Carin vann en annan sak...

Viktor presenterade Carin för sin gode vän Niklas Persson. Idag har paret varit gifta i 14 år och har två barn.

Let's Dance. Bildkälla: JACK MIKRUT

Och utöver dansen finns det en annan sak som Carin är en riktig baddare på – nämligen att laga mat. Det hela förde henne till Sveriges mästerkock VIP där hon briljerat från dag ett med sina färdigheter i köket. Och Carin da silva tog sig inte bara långt – utan det skulle sluta med att hon vann hela balunsen. 

Simon Sköld och Carin da silva stod i finalen. Bildkälla: TV4

Carin da Silva vinner Sveriges mästerkock 2023

I den spännande finale kämpade Simon Sköld och Carin med näbbar och klor för att knipa första platsen. 

Det bjöds på allt ifrån löjrom, till fisk, kött och avancerade desserter. Juryn var i sedvanlig ordning märkbart imponerade men Carin hade snäppet mer sting i sina rätter och ropades i slutet ut som vinnare av Sveriges Mästerkock VIP 2023. 

Carin da silva vann. Bildkälla: TV4

Vinnaren får den kända statyetten samt 100 000 kronor att skänka till valfri välgörenhetsorganisation. Och när Carin skulle berätta var pengarna skulle gå till så kunde hon inte hålla tillbaka tårarna. 

– Jag vill att pengarna ska gå till "Läkarmissionen" då de gör himla mycket bra. Hade jag inte fött min son på sjukhus hade varken han eller jag funnits idag, berättar hon. 

– Otroligt rörande, påpekade Tom Sjöstedt

Stort grattis Carin da Silva. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!