Carin da Silva
Carin da Silva vinner Sveriges mästerkock VIP. - Foto: TV4

Carin da Silva vinner Sveriges mästerkock VIP – gråter när hon berättar vad pengarna ska gå till

Carin da Silva, 38, vinner Sveriges mästerkock VIP 2023 efter en rungande final mot Simon Sköld. När hon berättade vad pengarna ska gå till så kunde inte tårarna hållas tillbaka...


Carin da Silva, 38, stegade in i kändisvärlden när hon dök upp som proffsdansare i långköraren ”Let’s dance”. Även hennes bror Daniel da Silva var med som dansare i programmet. 

Carin var bland annat med i första säsongen där hon dansade med skådespelaren Viktor Åkerblom Nilsson. Paret tog sig långt och slutade på en tredjeplats, men Carin vann en annan sak...

Viktor presenterade Carin för sin gode vän Niklas Persson. Idag har paret varit gifta i 14 år och har två barn.

Let's Dance. Bildkälla: JACK MIKRUT

Och utöver dansen finns det en annan sak som Carin är en riktig baddare på – nämligen att laga mat. Det hela förde henne till Sveriges mästerkock VIP där hon briljerat från dag ett med sina färdigheter i köket. Och Carin da silva tog sig inte bara långt – utan det skulle sluta med att hon vann hela balunsen. 

Simon Sköld och Carin da silva stod i finalen. Bildkälla: TV4

Carin da Silva vinner Sveriges mästerkock 2023

I den spännande finale kämpade Simon Sköld och Carin med näbbar och klor för att knipa första platsen. 

Det bjöds på allt ifrån löjrom, till fisk, kött och avancerade desserter. Juryn var i sedvanlig ordning märkbart imponerade men Carin hade snäppet mer sting i sina rätter och ropades i slutet ut som vinnare av Sveriges Mästerkock VIP 2023. 

Carin da silva vann. Bildkälla: TV4

Vinnaren får den kända statyetten samt 100 000 kronor att skänka till valfri välgörenhetsorganisation. Och när Carin skulle berätta var pengarna skulle gå till så kunde hon inte hålla tillbaka tårarna. 

– Jag vill att pengarna ska gå till "Läkarmissionen" då de gör himla mycket bra. Hade jag inte fött min son på sjukhus hade varken han eller jag funnits idag, berättar hon. 

– Otroligt rörande, påpekade Tom Sjöstedt

Stort grattis Carin da Silva. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

1 timme sedan

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.