"Barracuda Queens" gör succé på Netflix.
"Barracuda Queens" gör succé på Netflix. - Foto: Ulrika Malm/Netflix och Marcus Tedenryd/Netflix

Därför känner du igen lyxvillan i Netflix-serien "Barracuda Queens"

Barracuda Queens, som baseras på verkliga händelser, gör succé på Netflix. Tycker du kanske att karaktären Amina Khalils hus ser bekant ut? Det finns en förklaring till det.


"Barracuda Queens" hade premiär på Netflix den 5 juni och toppar just nu listan på de mest sedda serierna på plattformen i Sverige. 

Vad handlar Barracuda Queens om?

I "Barracuda Queens" får tittarna lära känna fem unga, privilegerade och välbärgade tjejer som, under 90-talet, börjar begå inbrott i Djursholm efter att ha blivit skuldsatta under en partyresa till Båstad.

– Det som är roligt är att man tycker de är vidriga, men man vill ändå leka med dem, har skådespelare Alva Bratt, som spelar karaktären Louise "Lollo" Millkvist, sagt till Nöjesguiden om tjejerna i serien.

Är Barracuda Queens baserad på riktiga personer och händelser?

Den uppmärksamme tittaren har kanske noterat att det, i början av Barracuda Queens, står att serien är baserad på verkliga händelser. Och ja, Netflix-succén är faktiskt löst inspirerad av den ökända Lidingöligan som härjade under 90-talet.

"Barracuda Queens" är baserad på Lidingöligan – allt om likheterna och skillnaderna • Riktiga personerna

Emma Unckels hus är med i Barracuda Queens

En av huvudkaraktärerna i "Barracuda Queens" är Amina Khalil som spelas av Sarah Gustafsson. I serien är hon nyinflyttad och det är faktiskt inte vilken villa som helst som familjen Khalil huserar in.

Många kan nog tycka att huset ser lite bekant ut och det är inte så konstigt. Huset tillhör nämligen poddaren Emma Unckel, vilket Elle var först att rapportera om. 

Unckel, som har över 25 000 följare på Instagram, har ett helt separat konto, med över 22 000 följare, där hon delar med sig av bilder på huset ifråga: en arkitektritad villa från 1968. 

Så den som tycker sig känna igen huset kan helt enkelt ha skymtat det i flödet på Instagram.

Relaterat
Senaste nytt

Nya samtal kring skådespelarstrejk

2 timmar sedan

Så här mycket har svenskarnas mediekonsumtion ökat: "Alla åldersgrupper"

igår 18:56
Svenskar konsumerar medier i genomsnitt sju timmar om dagen – under 2022 ökade dagskonsumtionen med två minuter, enligt en ny rapport från Myndigheten för press, radio och tv. Det är bland unga som ökningen märks mest.

Tom Hanks om fejkad AI-reklam: "VARNING!!!"

igår 16:34
I en video som cirkulerar på nätet syns Tom Hanks marknadsföra en plan för friskare tänder.

Operan skjuter upp premiär efter dödsolyckan

igår 16:02
Arbetsmiljöverket har utfärdat ett arbetsstopp på Kungliga Operan i Stockholm efter dödsolyckan för snart två veckor sedan, rapporterar Kulturnytt i Sveriges Radio.

TV4-tittarna rasar efter Mi Ridells kommentarer till Nicci Hernestig

igår 15:44
I senaste avsnittet av Förrädarna fick vi se Mi Ridell slänga iväg en känga till Nicci Hernestig. Nu rasar TV4-tittarna över Mi Ridells agerande: "URSÄKTA?!"

Tvingades avbryta i Robinson 2023: "Det finns ingenting kvar i henne"

igår 15:32
Det blir kaosartat i säsongens första avsnitt av Robinson 2023 för deltagaren Deisi Da Silva Rudén. – När Deisi tas åt sidan och läkaren kommer så blir man ju skitorolig. Man tänker ju det värsta, säger en av hennes lagkamrater.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.