"Barracuda Queens" gör succé på Netflix.
"Barracuda Queens" gör succé på Netflix. - Foto: Ulrika Malm/Netflix och Marcus Tedenryd/Netflix

Därför känner du igen lyxvillan i Netflix-serien "Barracuda Queens"

Barracuda Queens, som baseras på verkliga händelser, gör succé på Netflix. Tycker du kanske att karaktären Amina Khalils hus ser bekant ut? Det finns en förklaring till det.


"Barracuda Queens" hade premiär på Netflix den 5 juni och toppar just nu listan på de mest sedda serierna på plattformen i Sverige. 

Vad handlar Barracuda Queens om?

I "Barracuda Queens" får tittarna lära känna fem unga, privilegerade och välbärgade tjejer som, under 90-talet, börjar begå inbrott i Djursholm efter att ha blivit skuldsatta under en partyresa till Båstad.

– Det som är roligt är att man tycker de är vidriga, men man vill ändå leka med dem, har skådespelare Alva Bratt, som spelar karaktären Louise "Lollo" Millkvist, sagt till Nöjesguiden om tjejerna i serien.

Är Barracuda Queens baserad på riktiga personer och händelser?

Den uppmärksamme tittaren har kanske noterat att det, i början av Barracuda Queens, står att serien är baserad på verkliga händelser. Och ja, Netflix-succén är faktiskt löst inspirerad av den ökända Lidingöligan som härjade under 90-talet.

"Barracuda Queens" är baserad på Lidingöligan – allt om likheterna och skillnaderna • Riktiga personerna

Emma Unckels hus är med i Barracuda Queens

En av huvudkaraktärerna i "Barracuda Queens" är Amina Khalil som spelas av Sarah Gustafsson. I serien är hon nyinflyttad och det är faktiskt inte vilken villa som helst som familjen Khalil huserar in.

Många kan nog tycka att huset ser lite bekant ut och det är inte så konstigt. Huset tillhör nämligen poddaren Emma Unckel, vilket Elle var först att rapportera om. 

Unckel, som har över 25 000 följare på Instagram, har ett helt separat konto, med över 22 000 följare, där hon delar med sig av bilder på huset ifråga: en arkitektritad villa från 1968. 

Så den som tycker sig känna igen huset kan helt enkelt ha skymtat det i flödet på Instagram.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!