"Drömlandet" sänds i SVT på torsdagar.
"Drömlandet" sänds i SVT på torsdagar. - Foto: Lars Schön/SVT och Andreas Hillergren/TT

Tareq Taylors videoklipp får följarna att rasa: "Det är åt h*lvete"

Tareq Taylor har delat ett videoklipp från SVT-programmet "Drömlandet" som väcker minst sagt starka reaktioner på Instagram.
"Helt horribelt", skriver en följare.


Det var i början av juni som "Drömlandet", där kocken Tareq Taylor och programledaren Carina Bergfeldt ska utforska den amerikanska södern, hade premiär. 

Redan efter det första avsnittet lovordades programmet av tittarna, men det var en detalj som de hemma i tv-sofforna inte var helt nöjda med. Här kan du läsa om tittarnas krav efter premiäravsnittet av "Drömlandet".

Tareq Taylor: "Är detta verkligen att skydda liv?"

I förra veckan delade Tareq Taylor med sig av ett videoklipp från programmet, som lyfter abortlagarna i USA, på Instagram. 

De nya och extremt hårda abortlagarna som är lagstadgade i bl.a. Alabama är så hårda att de i praktiken kan bli så att en våldtagen flicka på 9, 10 eller 11 år kan bli tvungen att föda barnet", skriver han och fortsätter:

"Att det råder skilda meningar kring aborträtten är inget nytt, och att lagarna har skärpts i USA tror jag att vi alla är medvetna om. Men jag tror inte att alla är medvetna om att lagarna kan tvinga barn att föda barn. Är detta verkligen att skydda liv?"

"Blev så ledsen"

Och i kommentarsfältet låter reaktionerna inte vänta på sig. Många följare delar med sig av sina känslor efter att ha sett videoklippet eller programmet i sin helhet:

"Helt horribelt. Illa nog att sexualundervisningen stoppats i vissa delstater, ex Texas, vilket ofta medför ökat antal tonårsgraviditeter."

"Blev så ledsen när jag såg detta i programmet. Hur kan man vara så blind att man inte ser konsekvenserna av dessa lagar?"

"Stackars drabbade... Blir arg, ledsen, frustrerad..."

"Jag blir också så jävla arg!"

"Det är åt helvete. Helt sjukt hur lagen gått igenom. Förstår inte hur politikerna tänkt där. Tänk om det var deras egna döttrar. hur hade de tänkt/gjort där?? Det här är vansinne till max."

"Fruktansvärt, vidrigt, hemskt och så jädrans galet."

Foto: Skärmavbild/Instagram/tareqtaylor

Läs alla våra artiklar om Tareq Taylor här.

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!