Anders Öfvergård
Keyyo och Mark skämtade om Öfvergård. - Foto: TT/Nyhetsbyrån

Kristallen 2023: Keyyos grova skämt om Anders Öfvergård chockade tittarna

Kristallen 2023 gick av stapeln under måndagskvällen. Efter galan har programmets manus mött en del kritik, men någonting som folk tyckte var väldigt kul... det var Keyyos skämt om Anders Öfvergård.


Det var på eftermiddagen den 21 juni 2023, bara några dagar före midsommar, som programledaren Anders Öfvergård greps av en butikskontrollant på Ica Maxi Värmdö. 

Detta då han bara betalat för två av fem köttbitar i självscanningen.

I förundersökningsprotokollet som Nyheter24 har tagit del av står det att läsa att butikskontrollanten fick uppgifter från butikspersonalen att det handlade om en kund som "regelbundet stjäl varor i butiken".

Det var på väg ut till parkeringen som Anders Öfvergård greps. Bildkälla: Naina Helén Jåma/ TT Bild

De anställda hade "järnkoll" på Anders Öfvergård

Det köttet som Öfvergård inte hade betalat för var två bitar ryggbiff och en entrecote. Det totala värdet av köttet uppgick till 395 kronor.

Det köttet som Anders Öfvergård inte betalade för på Ica Maxi Värmdö, ett par dagar före midsommar. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll
Anders Öfvergård betalade för en bit Gruyere-ost, mjölk, grädde, ryggbiff och en entrecote. Men tre köttbitar missade han att scanna. Han står nu åtalad för ringa stöld. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

I förhör så berättar butikskontrollanten, som jobbar som väktare och var civilklädd, att han blev kontaktad av butikschefen som bad honom att ha "järnkoll på en person som kom in i butiken". Den personen visade sig vara Anders Öfvergård.

Butikskontrollanten berättar att Anders Öfvergård hade uppmärksammats tidigare, men att när han vid tidigare tillfällen hade konfronterats varit "aggressiv, dryg och otrevlig". 

Programledarnas grova skämt om Anders Öfvergård

Under måndagskvällen gick Kristallen 2023 av stapeln. Röda mattan svämmade över av kända ansikten och under kvällen delades 23 pris ut i olika kategorier. Här kan du läsa om vilka som vann.

Mellan tacktalen blev det en del mellansnack och ibland pratade vissa på så att programledarna Kristina "Keyyo " Petrushina och Mark Levengood fick avbryta dem för att kunna gå vidare. 

Keyyo och Mark ledde Kristallen. Bildkälla: SVT

Mitt under kvällen chockade även Keyyo tittarna med ett skämt om ingen mindre än Anders Öfvergård. 

– Vet du Mark. Ikväll tycker jag att vi ska 'dra en Anders Öfvergård', sa Keyyo. 

– Hur menar du nu?, svarade Mark. 

– Jo men, på festen efter borde vi haffa varsin köttbit, och bara gå iväg, sa Keyyo. 

Publiken skrattade sedan i kör till skämtet och även Mark fnissade gott. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!